TOP
Lente Tuin

De tuin lenteklaar maken!

Nu de lente weer (bijna) aanbreekt, krijgen we meer zin om naar buiten te gaan. Lekker met de kinderen eruit om in de frisse lucht te spelen. Mama lekker in het zonnetje in de tuin natuurlijk, met een warme kop thee (want zo warm is het nou ook weer niet) en de kinderen goed ingepakt. Maar is het wel echt genieten bij jou in de tuin? Of moet je eigenlijk noodgedwongen de wijk in om naar de speeltuin te gaan, omdat de tuin een rommeltje is en echt nog niet lenteklaar? Het is niet gek dat je de boel even de boel hebt gelaten deze winter, want met koud en nat weer nodigt het niet uit om je tuin een leuke opknapbeurt te geven natuurlijk. Maar nu de zon weer schijnt, de vogeltjes fluiten en er weer bloemen bloeien, is het echt tijd om eens wat onder handen te nemen. Maar hoe maak je er nu weer een mooie tuin van, waar je blij van wordt?

De meubels opfrissen

Waarschijnlijk heb je je tuinmeubels al jaren. Mooie meubels, van hout, metaal of kunststof. Maar geven ze je tuin nu een extra gezellige look? Waarschijnlijk niet. Je kunt daarom heel leuk, goedkoop en snel je tuinset een upgrade geven. Hoe? Ga naar een bouwmarkt, waar ze tuinspullen verkopen. Daar hebben ze vast en zeker ook kleden en kussens of kussenhoezen, waarmee je je tuinset in een oogwenk opleukt! Lekker felle kleurtjes of juist warme kleuren, het is net waar jij blij van wordt!

Bloemen, bloemen!

Als je een schuurtje hebt met een lege muur of een schutting waar je nog niks mee hebt gedaan, is dat een ideaal ding om mee te beginnen! Bij een kweker of tuincentrum hebben ze erg leuke hangende plantenbakken of zakken potgrond, waar je hangende plantjes en bloemen in kunt poten. Ontzettend gezellig en kleurrijk, dus dat fleurt je tuin in een handomdraai op! Heb je een bloemenperkje waar je nog niks in hebt staan? Ga dan op zoek naar leuke plantjes. Fruitplanten zijn ook erg leuk en zeker een hit bij kinderen! Dan kunnen ze in de zomer zelf aardbeien of frambozen plukken! Dat is nog eens leuk! Geen fan van te veel groen en kleur van bloemen en planten? Dan kun je ook zoeken naar een mooi tuin schilderij. Er zijn er genoeg te vinden, met verschillende printjes en in verschillende grootten. Hartstikke gaaf en je hebt meteen een eyecatcher in je tuin!

Kinderspeelgoed

Misschien heb je je tuin al vol staan met allerlei speelgoed voor de kinderen, maar vind je het eigenlijk maar niks. Het ligt door de hele tuin heen en eigenlijk is het niet wat je wil qua look. Wat vind je dan bijvoorbeeld van een modderkeuken? Een mooi houten keukentje in de tuin, ideaal om te flodderen met zand en water! En helemaal stoer? Ook een bijpassende houten zandbak erbij, met een deksel erop. Je kunt al het kleine en gekleurde plastic speelgoed gewoon houden, maar nu ook gemakkelijk opruimen! Hup hup, opbergen in de kastjes van het modderkeukentje! Modderkeukens kun je zelf maken, maar zijn ook kant en klaar te koop in de winkel. En al dat zand en water? Dat heb je zo weer bij elkaar geveegd en in de zandbak gegooid, na het spelen! 

Wat doe jij om je tuin lenteklaar te maken?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close