TOP
De voordelen van een CO2 sensor
Wonen

De voordelen van een CO2 sensor

Je hebt vast wel eens van een CO2 sensor gehoord: een apparaat dat de verhouding CO2 in de lucht meet. Bekende merken als zehnder produceren dit soort apparatuur voor allerlei verschillende doeleinden. Een CO2 sensor is ideaal om de luchtkwaliteit in een bepaalde ruimte te bewaken én de juiste stappen te kunnen nemen wanneer het CO2-gehalte te hoog is.

Dat een CO2 sensor handig is mag duidelijk zijn. Maar waarom heb je er eentje nodig, en welke voordelen biedt de CO2 sensor nog meer? We vertellen het je graag!

1. Minder snel fysieke problemen

Hoewel fysieke problemen allerlei bekende oorzaken kunnen hebben, is een te hoog CO2 gehalte een stuk minder bekend. En dat is lastig: zeker gezien een te hoog CO2 gehalte al snel voor klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en verminderde concentratie kan zorgen. De lucht die je inademt is van grote invloed op je algehele gezondheid!

2. Schadelijke stoffen vermijden

Een CO2 sensor meet de verhouding CO2 in de lucht en geeft je een seintje wanneer je even moet verluchten. Dit betekent dat de luchtkwaliteit bewaakt wordt én dat het inademen van schadelijke stoffen zoals ziektekiemen vermeden wordt!

3. Op tijd verluchten

Zoals je net al hebt kunnen lezen zorgt een CO2 sensor ervoor dat je weet wanneer je ruimtes even moet verluchten. Het verluchten van ruimtes zorgt ervoor dat het CO2 gehalte daalt en de luchtkwaliteit verbetert. Zo kun jij na een paar uurtjes verluchten weer van een gezond binnenklimaat genieten. Is het na een paar dagen weer tijd voor een ontluchting? Dan hoor je dat vanzelf van je CO2 sensor!Voordelen van een CO2 sensor

4. Energie besparen

Wist je dat schone lucht makkelijker te verwarmen is dan lucht met een hoog CO2 gehalte? Dat betekent dus dat een regelmatig geventileerde ruimte met een normaal en gezond CO2 gehalte sneller en makkelijker verwarmd. Zo kan die CO2 sensor ook nog eens voor de nodige energiebesparing zorgen!

5. Je voldoet aan de eisen

Woon je in een nieuwbouwwoning of wil je jouw woning binnenkort te koop aanbieden? Dan is het verstandig om eens naar de eisen voor de energiezuinige nieuwbouw en energiezuinig wonen te kijken. De kans is groot dat je in deze eisen ook systemen zoals een CO2 sensor terug ziet komen. Ook wanneer dit soort sensoren niet verplicht aanwezig hoeven te zijn, zorgen ze er wél voor dat je een mooi totaalpakketje aan kunt bieden aan mogelijke kopers – en dat zorgt mogelijk voor een snellere verkoop!

«

»

Close