TOP
De voordelen van een doordachte communicatiestrategie
Business

De voordelen van een doordachte communicatiestrategie

Doe jij je socials er zomaar wat bij? Zoek je elke week opnieuw geforceerd naar nieuwe content?  Geen kat die je liked en deelt? Stuur jij plichtsgetrouw wekelijks je een duffe nieuwsbrief, maar blijft engagement uit? Dan is het hoog tijd voor een gerichtere aanpak. 

Strategie is key 

In het wildeweg communicatie uitsturen en je verschillende doelgroepen zien als één geheel is als eendjes vissen met je ogen toe. Ja, er zullen er misschien wel een paar blijven hangen, maar no way dat je met die grote teddybeer naar huis gaat. Succesvolle communicatie vraagt planning en strategie. Je doelgroepen zijn immers niet allemaal hetzelfde. Ze hebben verschillende noden, wensen, vragen, dromen en gewoonten: de ene betaalt graag met KBC terwijl de andere zweert bij Mastercard. Een aangepaste strategie maakt dat je meer uit je boodschappen haalt. 

Contentkalender 

Contentkalender

Gooi die toptopicalkalender de deur uit! Tenminste, als het ervoor zorgt dat je saaie nieuwjaarsbeloftes en stoffige paaswensen de deur uitstuurt. Straffe content is content die boeit en engageert. En content die mensen nieuwsgierig maakt, aanzet tot aankoop met Bancontact of zorgt dat je meer websitebezoeken krijgt, ik zeg maar wat. Weten wat het hart van je doelgroep sneller doet slaan is een eerste stap naar communicatie die blijft hangen. Daarnaast bepaal je natuurlijk ook klaar en helder je doelen. Want zomaar wat vertellen, is leuk, maar duidelijke doelen geven je de mogelijkheid om het succes van je communicatie te meten. Ze noemen dat SMART doelstellingen. Simple, Measurable, Acceptable en Realistic. En daaruit kan je leren én groeien.  Elk doel en elke doelgroep kan een aangepaste strategie vereisen. Naast het doel heb je natuurlijk ook een middel. Het middel is de tool waarmee je communiceert. Dat kan een nieuwsbrief zijn, je socialmediakanalen, maar ook een banner, een slogan, een folder of een intern magazine. 

Beeldstijl

Communiceren doen we niet alleen met woorden. Al sinds mensenheugenis wordt beeld gebruikt om verhalen te vertellen. Sterke beelden spreken boekdelen. Maar laat het nu net een punt zijn waar veel communicatie de mist in gaat. Als organisatie kies je voor een beeldstijl die bij je identiteit en bij de boodschap past. Een video, foto, infographic of tutorial? De juiste beeldkeuze bepaalt mee het succes van je communicatie. Anno 2022 is video hotter dan hot. De juiste kennis inhouse zorgt ervoor dat jij als communicatiemanager op je beide oren kan slapen. 

«

»

Close