TOP
De voordelen van paneelgordijnen
Interieur Wonen

De voordelen van paneelgordijnen

Een woning met grote ramen is geweldig: de licht en ruimte die je ervoor terugkrijgt zijn haast niet te evenaren. Maar, grote ramen zorgen ook voor inkijk, felle zon, opwarming en warmte verlies. Hoe houd je nu zelf controle over de hoeveelheid licht en warmte die via deze ramen naar binnenvalt? Juist: met paneelgordijnen. De voordelen zetten we even voor je op een rijtje!

1. Een strakke, stabiele look

De juiste paneel gordijnen kunnen niet alleen warmte en licht buiten houden, maar zorgen ook voor een strakke uitstraling. De gordijnen hangen dankzij de stabiele onderlat strak naar beneden, en nemen hierdoor weinig ruimte in beslag. Dit maakt dat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de uitstraling en het interieur van de ruimte.

2. Energiebesparend

Daarnaast zijn paneelgordijnen energiebesparend. Wanneer je de gordijnen sluit blijft de ruimte langer fris – zonder dat je hier de airconditioning voor hoeft te gebruiken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de warmte die tijdens de winter binnenhuis te vinden is: deze gaat minder snel verloren omdat de paneelgordijnen de warmte mooi binnen de ruimte houden.

3. Meer rust in de ruimte

Meer rust in de ruimte

Paneelgordijnen kunnen naar wens geopend en gesloten worden, en het feit dat het licht gefilterd wordt zorgt voor sfeer en meer rust in de ruimte. De minimalistische uitstraling maakt de ruimte optisch ook nog eens groter, ruimer en aangenamer. Ideaal toch?!

4. Eenvoudig te bedienen

De meeste paneelgordijnen zijn makkelijk te bedienen met een kindveilig koordsysteem. Wanneer je de paneelgordijnen op maat laat maken en besteld krijg je ze met instructies om dit systeem op de juiste manier te installeren.

5. Hip en modern

Paneelgordijnen worden ook wel Japanse gordijnen genoemd: en dat is niet voor niets. Ze hebben een strakke en minimalistische uitstraling wat ieder interieur een boost geeft. Zo zorgen ze niet alleen voor controle, maar ook voor een fijne sfeer. De hippe, moderne gordijnen zijn in allerlei verschillende maten, kleuren en patronen te verkrijgen. Zo kun je ze op de perfecte manier afstemmen op overige decoratie in huis door de kleuren bijvoorbeeld overeen te laten komen.

6. Inzetten als scheidingswand

Wist je dat je paneelgordijnen zelfs in kunt zetten als scheidingswand tussen verschillende ruimten? Naast zonwerende raamdecoratie kun je er ook zonder problemen een ruimte mee opsplitsen. Het is in principe een verschuifbare roomdivider! Ideaal voor een thuiskantoor of een kleinere studio waar je bepaalde leefgebieden graag van elkaar gescheiden wilt houden.

«

»

Close