TOP
DIY

De wonderlijke wereld van de figuratie.

Onlangs mocht ik de wonderlijke wereld van de figuratie betreden. Voor mij de eerste keer en daardoor spannend! Natuurlijk was ik er ook enorm nieuwsgierig naar en had ik geen idee wat ik ervan kon verwachten. Wil jij dat ook weten, lees hier mijn ervaring!

Rond de klok van 9 werden wij, figuranten, gesommeerd om aanwezig te zijn bij de studio. Raar om je zomaar ineens te melden in een studio waar allerlei mensen rondlopen met snoeren, walkietalkies, oortjes in hun oor en weet ik veel wat voor draadjes meer rondom hun middel en nek. Later kwam ik er achter dat dat natuurlijk de productie crew was, maar ja…  ik was een beetje overweldigd van alles en dan zie je het niet allemaal even zuiver. Maar goed, ik mocht mij melden, kon een disclaimer tekenen om toestemming te geven om mij op beeld en geluid te zetten en (let op, want dat was ff balen, maar wel verwacht natuurlijk) om vooral geen uitingen op social media en dergelijke te zetten.

En nu denk je, hhhhhhhheee, dit stukje heb je wel geschreven??? Ja, ik heb er toestemming voor gevraagd en ik heb het neutraal gehouden. Dus geen naam en toenaam over waar ik ben geweest en voor wat. Dan mag het. Oke, even een zijspoortje, verder met de wondere wereld van de figuratie. 

Daarna mocht ik mij aansluiten bij de overige figuranten en ….. ja wat toen eigenlijk. Ja, je raadt het al, wachten………….. Wachten totdat je een ons weegt verder geïnformeerd wordt over wat en wanneer je mag doen. Gelukkig waren er veel leuke mensen die ook even wilde kletsen en in die paar uur (ja, dat waren er inderdaad een paar tot we eindelijk mochten) heb ik toch heel wat leuke levensverhalen mogen horen. Ondertussen wordt je gestyled in de kleding die vereist was (hilarisch voor iedereen, kan niet uitleggen welke stijl, maar gewoon leuk om te zien dat je die kleding aan doet die echt niet meer in je kast hangt!!) en krijg je de vereiste make-up en bijhorend kapsel (ook dat was het lachen waard). Dat op zich vond ik al een klein feestje. Ik geniet er van als er getut en gefrut aan me wordt en dan helemaal als je in een spiegel met van die gloeilampen er omheen mag kijken. Dan voel je je net een filmster!

Als het dan eindelijk zover is, mag je de studio in. Eindelijk die deur door waar je al zoveel mensen in en uit zag gaan! En daar loop je dan gewoon een andere wereld in, zo gaaf, de moeite waard van het lange wachten. De eerste paar minuten kijk je je ogen uit naar de set (echt mooi opgebouwd, je begeeft je in een andere wereld), camera’s, de regisseur, de geluidsmannen en al die mensen (ook vrouwen hoor) er omheen die-weet-ik-wat allemaal nog meer doen. Echter geen tijd om je te vergapen aan dit alles, je wordt gepositioneerd en krijgt instructies. Voordat je het weet wordt er actie geroepen en moet je wat doen. Ineens staan er bekende acteurs en actrices vlak bij je in de buurt. Oooo wat gaaf, maar je moet je inhouden, je bent tenslotte in je rol en mag vooral niet lachen om hun grappen. Best even moeilijk maar een heleboel takes later voel je je een echte decorstuk figurant. We deden ongeveer 2 uur over om 1(!!!) opname te filmen. Wel vanuit vele hoeken opgenomen. Respect heb ik voor de acteurs, actrices en ook voor die figuranten die dat zo lang vol kunnen houden met passie en plezier. Ik verloor toch na 1,5 uur al wat aandacht. Naderhand moesten de decorstukken figuranten nog even blijven voor de geluidsopnames. Tijdens het filmen was alleen het geluid van de acteurs opgenomen en het andere moest er nog onder geplakt worden. Die plak waren wij dus en moesten nog wat ooooeeeeeen en aaaaaen en nog wat kwetteren. Het zat er op! We mochten gaan. Van de set af, uit die wonderlijke wereld, kleren inleveren, een bedank woordje en op naar huis. Wat een beleving, wat een leuke ervaring en nu maar wachten of er een arm, been of een stukje hoofd van me te zien is op televisie :)! Het maakt niet uit, ik zal er zeker trost op zijn.

♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close