TOP
Denk je na over een verbouwing? Vergeet deze zaken niet
Wonen

Denk je na over een verbouwing? Vergeet deze zaken niet

Woon je al jarenlang in dezelfde woning en vind je het tijd voor een grondige renovatie? Dan denk je er misschien over na om je huis te verbouwen. Omdat hier behoorlijk veel bij komt kijken, is het belangrijk om een verbouwing goed voor te bereiden. Dit lijkt misschien een open deur, maar toch zijn er genoeg mensen die een aantal zaken vergeten. Hierdoor loopt een verbouwing mogelijk vertraging op of wordt het eindresultaat misschien niet zoals je verwacht had. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier vijf zaken op een rijtje die je niet moet vergeten als je gaat verbouwen.

1. Stel een budget vast

We hoeven je niet te vertellen dat een verbouwing geld kost. Het is alleen lastig om van tevoren in te schatten hoeveel je er precies aan kwijt bent. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, stel je een budget vast voordat je begint. Bepaal voor jezelf hoeveel je maximaal uit wilt geven aan de verbouwing en kijk vervolgens wat er voor dit geld allemaal mogelijk is. Wil je de klus uitbesteden? Vraag dan offertes op bij verschillende aannemers. Hierdoor weet je snel of jouw wensen allemaal uitvoerbaar zijn binnen het gestelde budget.

2. Maak een planning

Sommige mensen zijn jarenlang bezig met verbouwen. Dit komt vaak doordat zij beginnen zonder een planning te maken. Zit je er niet op te wachten om lange tijd in een bouwval te wonen? Plan de verbouwing dan goed voordat je er daadwerkelijk mee begint. Net als bij het vaststellen van het budget is het ook hier weer van belang dat je realistisch bent. Plan werkzaamheden niet te strak op elkaar, maar houd altijd een paar dagen speling aan tussen klussen. In dat geval is het geen probleem als bepaalde werkzaamheden iets langer duren dan gepland.

3. Controleer of je vergunningen nodig hebt

Veel mensen beginnen vol goede moed aan een verbouwing. Toch is het belangrijk om niet te hard van stapel te lopen. Hierdoor kun jij jezelf namelijk lelijk in de voet schieten. Het kan namelijk zijn dat je een vergunning nodig hebt voor slopen of verbouwen. Heb je deze niet aangevraagd en begin je toch? Dan loopt de verbouwing vertraging op als je tegen de lamp loopt. Controleer daarom altijd bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voordat je aan een verbouwing begint.

4. Schakel vakmensen in

Schakel vakmensen in

Heb je zelf twee linkerhanden? Dan is de kans groot dat je de klus uitbesteedt aan vakmensen. Als je dit inderdaad van plan bent, moet je vooral niet te lang wachten met het inschakelen hiervan. Veel vakmensen hebben namelijk een volle agenda. Wanneer je ze pas vlak voor aanvang van de verbouwing benadert, kunnen ze mogelijk niets meer voor jou betekenen.

5. Zorg dat je goed verzekerd bent

Tot slot is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voordat je aan een verbouwing begint. Heb je een opstalverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Deze verzekering dekt namelijk ook schade tijdens een verbouwing. Een inboedelverzekering afsluiten is ook geen overbodige luxe, zeker niet als je zelf aan de slag gaat. Kies bij voorkeur voor een allrisk inboedelverzekering. Je bent dan namelijk ook verzekerd voor schade die je zelf aanricht aan losse spullen in huis.

«

»

Close