TOP
Raamdecoratie
Wonen

Diervriendelijke raamdecoratie: 3 tips

Raamdecoratie is natuurlijk ongelooflijk handig in de woning. Niet alleen houd je er de zon mee buiten, het zorgt er ook voor dat de woning gezellig en sfeervol aanvoelt voor het hele gezin. Daarnaast is de juiste raamdecoratie natuurlijk ook erg belangrijk voor een stukje privacy. Kunnen de kids onbezorgd in de woonkamer spelen zonder dat er vanaf straat meegekeken kan worden.

Maar hoe zit het nu met raamdecoratie met een aantal trouwe viervoeters in huis? Welke raamdecoratie werkt, en welke raamdecoratie is een stuk minder succesvol? Met deze tips is jouw raamdecoratie geschikt voor het hele gezin, inclusief de viervoeters.

Vervang die oude gordijnen voor iets moderns

Nu zijn gordijnen natuurlijk enorm sfeervol, maar ze zijn niet direct diervriendelijk te noemen. De lengte reikt vaak tot de grond en zodra de gordijnen gesloten zijn heeft de trouwe viervoeter geen enkele kans meer om nog wat van de buitenwereld mee te krijgen. En laten we ook al die haren niet vergeten die aan de uiteinden van die lange gordijnen blijven hangen. Rolgordijnen zijn wat dat betreft een stuk handiger. Je kunt ze namelijk op verschillende hoogtes instellen waardoor de viervoeters nog lekker door het raam naar buiten kunnen kijken. Daarnaast voorkom je ook een hoop haren die in bijvoorbeeld de gordijnen zouden blijven hangen. Het maakt je huis een stuk overzichtelijker, er is minder gedoe met haren en gordijnen en ook de viervoeter zal tevreden naar buiten kunnen gluren.

Steek de handen uit de mouwen

Je kan natuurlijk ook gewoon lekker zelf aan de slag gaan met je raamdecoratie. Of je dit nu alleen doet, of gezellig samen met de kids. Zowel je gezin als de dieren hebben natuurlijk licht nodig. Vooral die trouwe viervoeters vinden het erg fijn om af en toe wat naar buiten te kunnen kijken. Gelukkig hoef je hier helemaal geen dure installaties voor te installeren. Door zelf je handen uit de mouwen te steken heb je in no-time geschikte raamdecoratie voor je woning. Je kunt bij verschillende bouwmarkten of DIY zaken raamfolie vinden. Met dit raamfolie kun je gezellig met de kids (of alleen) aan het knutselen gaan. Plak de folie als basis op de onderkant van het raam om voldoende privacy te creëren, maar ga ook gerust creatief aan de slag met leuke lijntjes en figuurtjes om het helemaal eigen te maken.

Denk aan het materiaal

Niet alle materialen zijn geschikt voor een huis met dieren. Zo kunnen sommige materialen erg onaangenaam aanvoelen, of houden sommige materialen erg veel vuil en stof vast. Kies dus voor diervriendelijke materialen die de haren en eventueel vuil en stof gemakkelijk loslaten. Vergeet ook niet je raamdecoratie regelmatig even te wassen!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close