TOP
Praktisch

Dingen die het meest worden vergeten tijdens een verhuizing

Wat een klus hè, verhuizen. Het is een nieuwe periode die aanbreekt: een ander huis, een andere buurt of woonplaats. Er zijn zoveel dingen die geregeld moeten worden. Vanaf het moment dat je oude huis verkocht is en je je handtekening hebt gezet voor je nieuwe huis, moet er heel wat gedaan worden. Alles wat er in huis staat, moet ingepakt worden, dozen gelabeld (want anders wordt het echt een onoverzichtelijk rommeltje) en er moet een verhuiswagen gehuurd worden. Had je ooit gedacht dat je zoveel spullen had? Gaat dat ooit allemaal passen in het nieuwe huis?
En dan is het zover. Je neemt intrek in je nieuwe woning. Er wordt geklust, gerenoveerd, gestyled en dozen worden uitgepakt. Maar weet je zeker dat nu alle zaken op orde zijn? Er worden zo vaak dingen vergeten. Kleine dingen waar je even niet aan hebt gedacht, maar op de vervelendste momenten boven komen drijven. Daarom hier een lijstje van alles wat je echt niet moet vergeten tijdens je verhuizing!

Internet en TV

Als je na een lange dag sjouwen, in- en uitpakken en klussen eindelijk op de bank neerploft, wil je gewoon even niks doen, ontspannen en de TV aanzetten. Zappen, films, programma’s en series kijken, zonder gedoe. Vergeet dus niet om je internet en TV abonnement mee te verhuizen! Geef ruim van tevoren aan bij je provider dat je gaat verhuizen, zodat er tijd is om alle zaken te regelen. Als je bijvoorbeeld internet & TV bij KPN hebt, is die klus zo geklaard! En zo zorg je er tevens ook voor dat jij rustig uit kunt pakken, terwijl de kinderen een filmpje kijken! Heerlijk! Dus ook op dag één in je nieuwe huis: lekker genieten van Wi-Fi. Geen dataverbruik bij het WhatsAppen of muziek streamen! 

Adres doorgeven

Natuurlijk heb je ver van tevoren je nieuwe adres doorgegeven aan personen, bedrijven en organisaties die belangrijk zijn. De bank, de verzekering, je familie en ook vrienden en kennissen. Maar echt: pas als je eenmaal gesetteld bent in je nieuwe stekje, valt het op dat je post mist. En de nieuwe bewoners van jouw oude huis, krijgen het nog allemaal in de bus. Niet handig dus! Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren al begint met het doorgeven van je adres. Bij elke stapel post, die je nog op het oude adres bezorgd wordt, kan je gemakkelijk online doorgeven dat je adres is veranderd. Er is zelfs een PostNL verhuisserivce waar je gebruik van kunt maken! Zo heb je de post afzenders die regelmatig iets sturen al gehad! Misschien mis je er nog één of twee die per jaar niet zoveel opsturen, maar zijn de grote stapels al geregeld. Handig toch?

Afsluiten

Je oude huisje hoeft heus niet spik en span te zijn, aangezien de nieuwe bewoners vast ook aan de klus gaan om het plekje helemaal van hen zelf te maken. Nieuwe behangetjes, een verfje, lakje hier en daar… Maar wat wel handig is, voordat je de deur voorgoed achter je dichttrekt: de boel goed afsluiten. Check de garage en schuur nog even op vergeten spullen, neem de meterstanden op en sluit het gas en elektra af. Zijn de ramen dicht? En als je verhuist in hartje winter: is de waterleiding afgetapt? Ja? Trek dan de voordeur dicht, zwaai nog even naar de buren en dan kan jouw nieuwe avontuur beginnen!

Alles voor de kinderen

De school en opvang van je kinderen is afgezegd, super! Alle vriendjes en vriendinnetjes zijn op de hoogte van jullie vertrek. Fantastisch. Maar heb je er ook aan gedacht dat je kinderen in de buurt van je nieuwe huis ook naar school moeten en opvang nodig hebben? Dan is het opnieuw zoeken naar wat past bij jouw kleintjes. Welke school geeft jou een goed gevoel? En qua opvang: Waar kies je voor? Een kinderdagverblijf, gastouder of een oppas? Wat zijn de voor- en nadelen van elk soort opvang? Dat zal weer een zoektocht zijn, maar het is wel een dingetje wat er snel bij in kan schieten. Heb jij er aan gedacht?

Is de hele checklist afgewerkt? Geweldig! Dan is het nu tijd om zorgeloos te genieten!

Dit is een samenwerking.

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close