TOP
DIY

Dingen die oké zijn omdat je kinderen hebt

Kinderen om je heen is één groot feest. Oké, misschien zijn de nachten kort, de driftbuien lang, duren sommige dingen een eeuwigheid of roept het onzekerheid bij je op, maar over het algemeen ben je iedere dag blij dat je je kinderen om je heen hebt en mag genieten van hun aanwezigheid. Daarnaast hebben kinderen nog een ander groot voordeel: je kunt net zo gek en kinderlijk doen als je wilt! Dit zijn dingen die je als volwassene kunt doen, die niet gek zijn omdat je kinderen hebt:

  • Naar pretparken! Pretparken zijn vaak leuk voor jong en oud, maar misschien ben jij net iets te oud voor het Sprookjesbos. Nu niet meer, jij hebt je kinderen bij je en daardoor kun je uren doorbrengen in dit stukje Efteling.
  • Alle Disney-films van begin tot eind kijken. Nog een keer Sneeuwwitje? Yes! Ariel? Zet maar aan. Filmmiddagen zijn het leukste!
  • Een middag spelen met de Lego. Niet alleen ontzettend gezellig wanneer het buiten regent, maar ook een gezellige middag me-time met je kinderen.
  • Zingen op straat maakt de wereld een stukje vrolijker, maar met kinderen kan het net wat vertrouwder voelen om samen liedjes te zingen. Zing samen liedjes van het kinderdagverblijf of school. Wie zingt de nummers het hardst?
  • Dansjes in de supermarkt doen met je kinderen, om ze af te leiden van het feit dat de boodschappen zo lang duren. Pret gegarandeerd! Tot welke leeftijd kun je dit doen tot je kinderen zich voor je schamen?
  • Genieten van alle kinderkoeken zoals Sultana’s, Nijntje-koekjes en Liga’s. Heerlijk!
  • Non-stop naar K3 luisteren in de auto. Ben jij gek op de nummers van het vrolijke trio? Mooi! Als volwassene mag je zeker naar deze nummers luisteren, maar met kinderen op de achterbank die net zo hard meezingen voelt dat misschien net iets fijner.
  • IJsjes met spikkels. Daar ben je nooit te oud voor! Je kroost een ijsje met spikkels? Dan mag jij er ook één.

Neem dit artikel met een korrel zout. Natuurlijk mag je al deze dingen doen zonder kinderen om je heen of bij je, maar met kinderen is het extra leuk om je uit te leven. Geniet van die vrolijke liedjes, dansjes, veel te kleine attracties, kinderachtige films en zing en dans iedere dag. Zo maak je het leven voor jezelf én voor je kinderen een groot feest waar jullie samen iedere dag van kunnen genieten. Wie wil dat nu niet?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close