TOP
Kids Mama Thuis / Lifestyle

Dingen om te doen met de kinderen tijdens quarantaine

We hebben er allemaal mee te maken: quarantaine. Dat is voor de meesten echt niet makkelijk! Opeens thuiszitten. Niet meer mogen werken op kantoor of in de werkplaats. Verplicht thuis om jezelf en anderen te beschermen. Voor gezinnen met kinderen kan daar nog wel eens wat extra spanning bij komen, want het is niet niks om opeens alle kinderen dag en nacht thuis te hebben, als jij (en ook zij zelf natuurlijk) gewend zijn om lekker naar school te gaan of naar het dagverblijf. Opeens moeten moeders optreden als juf thuis. Opeens krijgen ze er een taak bij, die al snel niet zo makkelijk blijft. Veel scholen geven wel een beetje begeleiding door huiswerk mee te geven, maar alsnog is mama nu opeens juf en dat is een hele andere rol dan de mama rol. En wat nu als het schoolwerk om tien uur in de ochtend al klaar is? Wat nu als je heel Netflix al doorgegaan bent? Wat kun je dan nog met je kinderen gaan doen?

Inkopen doen

Het is niet zo handig om je hele gezin in de auto te proppen en mee te nemen naar de winkels, maar je kunt natuurlijk wel gewoon bij webshops terecht. Daar kun je bijvoorbeeld wat nieuw speelgoed kopen. Zo kun je wat meer rouleren met het speelgoed. Nieuw speelgoed is en blijft natuurlijk erg aantrekkelijk en door de rouleren, is alles weer even nieuw. Zeker nu het er naar uit ziet dat we nog wel even thuis zullen moeten blijven met de kinderen, wil je dat ze zich kunnen vermaken. Koop wat kleins, maar wel iets waar je kids een poosje mee bezig zijn. En ach, waarom niet: ga erbij zitten en doe lekker mee!

Stoepkrijten

Het is dan nog wel fris buiten, maar de zon schijnt en het is gewoon goed weer om naar buiten te gaan. Hop: jas aan en laarsjes aan: het is tijd om even een frisse neus te halen. Neem stoepkrijt mee en maak samen hele kunstwerken op de stoep of in de achtertuin. 

Knutselen

Voor een prikje heb je spullen om mee te knutselen. Gekleurd papier, glitters, stickers, verf, stiften en potloden. Er is zoveel te vinden voor een klein prijsje! En zo zijn de kinderen weer een middagje zoet! Gezellig samen om de tafel, met natuurlijk een lekker tussendoortje erbij en wat drinken. En houden ze van muziek? Zet gezellig kinderliedjes aan of eens lekker ouderwets Jip en Janneke!

Keukenhulpjes

Het is voor kinderen reuze interessant om te zien wat er allemaal te doen is in de keuken. Daarom is het hartstikke leerzaam om je kinderen te betrekken bij het eten koken of het bakken van koekjes, taart en cake! Maak samen gezonde smoothies om extra vitaminen binnen te krijgen en creëer samen een toetje voor na het eten! 

Lerend spelen

Ook al is al het schoolwerk af, dan nog zijn er andere manieren om je kind leerzaam te laten bezig zijn. Je kunt op de tablet natuurlijk filmpjes aanzetten, maar waarom zou je niet kiezen voor leerzame spelletjes? Zo bestaat er de app Squla, waar kinderen vanaf groep één hele leuke en leerzame activiteiten op de tablet kunnen doen, wat niet alleen plezier geeft, maar ook echt heel leerzaam is! Dat is nog eens leuk en handig! Plezier hebben tijdens het leren, en eigenlijk niet eens doorhebben dat je aan het leren bent! 

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close