TOP
DIY Kids

Dino Zeep.

Zeep zelf maken_dino zeepKen je dat: je kindje wil zijn handen niet wassen? Hier is dat verleden tijd, want wij maakte de zeep aantrekkelijk. Hoe? Gewoon iets leuks erin toevoegen! Wij maakte namelijk Dino zeep! Heel simpel, niet duur en met maximaal effect!

Zelf zeep maken: Dino zeep, dat doe je zo!

Je koopt een zeeppompje met doorzichtige zeep (in een kleurtje mag ook, als je er maar doorheen kan kijken). Je zoekt er speelgoed bij wat jouw kleintjes leuk vinden (en wat door het gaat je van de fles kan) en stopt deze er in. Klaar!! Dit was ons resultaat:
Zeep zelf maken_dino zeep
Nou Ja, deze had ik niet in een hand-omdraai gemaakt. Ik geef het eerlijk toe. Als ik er nou kraaltjes in had gestopt was ik zo klaar geweest, maar neeeeeeeeeee, dat was natuurlijk voor meisjes en niet stoer genoeg voor mijn kleine ventje. Er moesten Dino’s in: Dinosaurus Rex Dex zeep. Dus ik kon aan de slag.

De uitvoering duurde wel een stuk langer dan die simpele versie met de kraaltjes. (Wil je die maken, dan kun je die hier vinden) Ten eerste was het een geprop om de dino’s er door te krijgen. Toen bedacht ik dat een bodem met steentjes wel leuk zou zijn, maar ja, waar vond ik die. Op goed geluk ging ik in de buurt op pad naar wat vulling. Snel gevonden, maar het moest natuurlijk wel schoon. Dus zeven, wassen en ook in de pomp proppen. Dan alles nog eens op zijn plaats proberen te ‘stylen’. Het effect was leuk, maar, naar mijn idee niet af. Ik zocht nog een leuke achtergrond in wat oude Panda tijdschriften (verloor mezelf in een artikel en was dus al weer veeeeeeel te lang afgeleid, pfff). Als finishing touch wilde ik graag ook dat er op stond dat het ‘Dino Dex Zeep’ was. Ik stripte wat letters van schoonmaakmiddelen af (want die plakte goed en daar kon ik tenminste alle letters op vinden) en schikte ze op de pomp. Ik was tevreden, vooral ook door de hoeveelheid tijd dat het mij koste. Ik presenteerde mijn creatie en wat denk je……. hij vond het wel oké. Tja, dat heb je dan. Maar goed, ik pomp nu met plezier mijn zeepje en mijn ventje, die MOET nu ook ;).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • PSnim
  10 jaar ago

  Echt heel erg leuk geworden! en wat een werk heb je er in gestopt ;)

 • Margret Vroegindeweij
  10 jaar ago

  Wat een geweldig goed en creatief idee die Dino Dex Zeep! Zou t ook werken met shampoo? ;-) Misschien moet ik voor die van mij dan een variant maken met (vracht)auto’s!

  • Ceciel - badschuim
   10 jaar ago

   Hey Margret! Thanks voor je leuke reactie :)!
   Met shampoo lukt het vast ook, goed idee! Als je tenminste de auto’s door het gat krijgt.
   Ik hoor het graag als het gelukt is.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close