TOP
Dit zijn de badkamertrends voor 2023
Wonen

Dit zijn de badkamertrends voor 2023

Het is bijna tijd voor 2023 en we zijn met zijn druk allen op zoek naar de nieuwste badkamertrends voor komend jaar. Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je weten wat de nieuwste trends zijn? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor jouw badkamer. 

Luxe badkamer met vrijstaand bad

Tegenwoordig zijn we allemaal druk en dringend op zoek naar een ontspanning. Klinkt dit als iets waar jij naar op zoek bent? Dan is een luxe badkamer echt iets voor jou. Waan jezelf in je eigen, persoonlijke wellness center en kies voor luxe voorzieningen zoals een sunshower, een sauna en een ligbad. Je kunt een ligbad kopen die past bij de afmeting van je badkamer. Denk hierbij aan een hoekbad, een vrijstaand bad of een halfvrijstaand bad. 

Een luxe badkamer oogt rustig en modern. Kies voor lichte basiskleuren zoals gebroken wit, lichtgrijs of andere natuurtinten. Idealiter kies je voor grote tegels met weinige voegen. Dit zorgt ervoor dat de badkamer optisch groter lijkt. Daarnaast stralen grote tegels rust uit.  

Unieke hexagon badkamer

Heb je wel eens gehoord van hexagontegels? Hexagontegels worden ook wel honingraattegels genoemd. Door hun unieke vorm, dragen deze tegels bij aan een unieke en speelse uitstraling.

Kies een kleur die past bij je persoonlijke smaak. Kies je bijvoorbeeld voor een zwarte badkamer? Zwart laat zich uitstekend combineren met gouden of koperen hexagontegels. Wie kiest voor een hexagon badkamer, laat de tegel terugkomen op verschillende plekken. Denk hierbij aan vloertegels, een accentmuur en een zeshoekige spiegel. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar past. 

Sfeervolle Scandinavische badkamer

Ben je wel eens in Scandinavië op vakantie geweest en kwam je er helemaal tot rust? Haal Scandinavië in huis, door te kiezen voor een Scandinavische badkamer. Deze stijl badkamer laat zich kenmerken door minimalisme, een strak ontwerp en houttinten. Deze combinatie creëert een heuse oase van rust. En dat bij jou thuis!

Onbewerkt hout in een badkamer is niet aan te raden. Speciaal voor badkamers zijn er houtlook tegels. Zo weet je zeker dat de tegels lang meegaan en hoef je je badkamer voorlopig niet opnieuw te verbouwen. 

Fris groen in een groene badkamer

Fris groen in een groene badkamer

Wie het eens helemaal anders wil, kiest in 2023 voor een groene badkamer. Veel mensen denken bij een groene badkamer aan een ouderwetse badkamer. Dit is echter ten onrechte. Een groene badkamer is namelijk hartstikke modern. 

Vind je alleen groen wat veel? Combineer groen dat met een betonlook tegel of een beige tegel. Hierdoor ontstaat er een mooi kleurcontrast. Groen laat zich daarnaast goed combineren met kleuren zoals goud of koper. Combineer verschillende tinten groen daarom met bijvoorbeeld gouden kranen en een gouden regendouche.

«

»

Close