TOP
Dit zijn de beste tips voor een soepele verhuizing
Thuis / Lifestyle Wonen

Dit zijn de beste tips voor een soepele verhuizing

Ga jij op korte termijn verhuizen? Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan je in de eerste instantie dacht. Des te belangrijker is het dat jij ervoor zorgt dat het soepel verloopt. Dit kun je doen door een goede voorbereiding te treffen. Benieuwd wat je het beste kunt doen om een soepele verhuizing te krijgen? Wij geven je wat goede tips!

Maak een planning

Als je binnenkort gaat verhuizen, is het goed om een overzicht te houden van wat er allemaal nog moet gebeuren. Een planning kan daarom goed van pas komen. Door een planning te maken, heb je namelijk wat meer houvast. Schrijf alles op wat je denkt dat belangrijk is voor jouw verhuizing. Probeer taken in je planning ook in chronologische volgorde te zetten, dit maakt het een stuk overzichtelijker.

Inpakken zelf

Inpakken zelf

Een van de belangrijkste dingen die je op orde moet hebben voordat je daadwerkelijk kunt verhuizen: het inpakken. Inpakken kost vaak meer tijd en moeite dan je denkt. Begin hier daarom ook echt op tijd mee. Er zijn wat handige tips die je kunt gebruiken bij het inpakken. Ten eerste is het handig om te beginnen met het inpakken van spullen die je niet meer nodig denkt te hebben tot aan de verhuizing. Pak als laatste pas de spullen in die je het langste nodig hebt. Het kan ook een goed idee zijn om de verhuisdozen in te pakken per kamer. Schrijf ook altijd op de dozen wat het is en uit welke kamer het afkomstig is. Dit maakt het tijdens het uitpakken namelijk veel overzichtelijker. Let er ook altijd op dat je breekbare zaken extra goed inpakt en op de doos zet dat het breekbaar is. Zo voorkom je dat er iets mee gebeurt tijdens de verhuizing.

Kom je tijdens het inpakken spullen tegen waarvan je denkt: ik heb het niet nodig? Twijfel dan niet en geef het aan iemand anders of gooi het weg. Het is namelijk totaal overbodig om spullen in te pakken die je toch nooit meer gaat gebruiken. Dit kost alleen maar extra ruimte en dat is allesbehalve handig bij een verhuizing.

Hulpmiddelen

Om jouw verhuizing soepel te laten verlopen, zou je gebruik kunnen maken van verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een steekwagen of het huren van een verhuislift. Iets dat ook zeker goed van pas kan komen bij een verhuizing, is het gebruik van verhuishonden. Heb je hier nog nooit over gehoord? Dan is het zeker goed om jezelf hier eens over in te lezen, want het kan maar al te goed van pas komen bij een verhuizing. Een verhuishond is een soort karretje of plateautje met wielen. Hiermee wordt het gemakkelijk om meubels te verplaatsen. Het is geschikt voor van alles, van dozen en lichtere meubels tot zware meubels. Mocht je dus graag gebruik willen maken van wat hulpmiddelen bij jouw verhuizing, dan kan een verhuishondje zeker een goed idee zijn.

Vraag hulp

Naast het gebruiken van hulpmiddelen, ga je natuurlijk ook zelf aan de slag met de verhuizing. Echter kan het nog heel veel tijd en moeite kosten om dit allemaal alleen te doen. Het is daarom aan te raden om hulp te vragen bij de verhuizing. Vele handen maken licht werk! Door hulp te vragen bij de verhuizing zal het sneller en soepeler verlopen.

Kortom, een goede voorbereiding is van groot belang om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovenstaande tips kunnen jou hier zeker bij helpen, dus houd deze goed in gedachten. Wanneer je deze tips goed toepast zal je zien dat jouw verhuizing zo gepiept is!

«

»

Close