TOP
DIY

DIY: Annie Sloan Chalk Paint.

Je herkent het wel: de meubels in je woonkamer zouden wel eens op een andere plek mogen staan of vervangen mogen worden. Dat verschuiven is geen probleem maar dat vervangen vaak wel. Dus een opknapbeurt is dan DE oplossing. Via een vriendin werd ik bekend gemaakt met Annie Sloan Chalk Paint. Een geweldige krijtverf die zorgt voor een nieuwe look van je meubels (binnen en buiten), accessoires of je muren! Ik zag de resultaten bij de meubels van mijn vriendin en was meteen enthousiast: dat wilde ik ook! 

We namen meteen een kijkje op de website en al snel had ik een project verzonnen waarvoor ik het kon gebruiken. De kleurkeuze was enorm maar toch wel snel gemaakt. Het werd Paris Grey. De naam alleen al klonk veelbelovend. Het bestellen was binnen een paar minuten gepiept en de volgende dag was de verf in huis: Ik kon aan de slag! Ik was wild enthousiast want ik wilde ook wel het volgende resultaat:
Lieflijk mooi en net alsof je het uit een (dure) woonwinkel hebt meegenomen. Met dat idee in mijn achterhoofd begon ik met verven. Hier nog even de ‘before’ foto, zodat je het maximale resultaat kan zien ;-)
Scheuren was niet nodig volgens de gebruiksaanwijzing, tenzij je over los bladerende verflagen heen moest, dus er kon meteen ‘gesmeerd’ of in mijn geval ‘gerold’ worden.
Na alles dekkend geschilderd te hebben was het vrij snel droog. Dat duurde nog geen kwartiertje. Daarna pakte ik een oud vaatdoekje, maakte het nat en haalde verf weg op verschillende plaatsen om een ‘oud’ effect te creëren.
Als laatste was de olielaag aan de beurt. Deze hadden we nog staan van onze houten vloer. Natuurlijk liet ik wel alles nog even drogen.
Al snel zag je dat de olie het gewenste effect maakte: een mooie, oude uitstraling die de kleur helemaal tot zijn recht liet komen. Dit werd het resultaat, een nieuw meubelstuk!
♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • Anonymous
  10 jaar ago

  Hoi,

  Dank voor je informatie over de Chalk Paint. Wij ‘moeten’ nu ook echt aan de slag!
  Wat een leuk en gezellig blog. Ziet er goed uit. En inderdaad, het was weer gezellig!

  Groetjes,
  Bea

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close