TOP
DIY Easy Peasy DIY Kids

DIY: autowegen tafeltje

Ik ben vast niet de enige die een klein tafeltje in de huiskamer heeft staan om aan te tekenen, Duplo of Lego aan te bouwen, kleien, verven of met autootjes te spelen. Die van mij is nog roze, maar ik wil het een make-over geven. Ken je die speelkleden met wegen en gebouwen erop? Ik zie het nog niet voor me dat zo’n kleed in mijn huiskamer ligt, maar het is natuurlijk wel heel erg leuk om met autootjes over een echt weggetje te kunnen scheuren. Ik kreeg de tip om eens op AliExpress te kijken voor inspiratie, aangezien ze daar heel veel leuke en goedkope knutsel dingetjes verkopen. Soms dingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Dat was nu dus ook zo: Washi Tape met (snel)weg print of een treinspoor! Daarbij ook nog heel veel auto stickers en verkeersborden stickers. Ik heb een hele serie besteld. Kijk even mee: Hoe cool is dit?!

Het is belangrijk dat je bij het begin begint met deze DIY.

Zorg dat je een goed stuk schuurpapier hebt en schuur het tafeltje. Als het tafeltje een felle kleur heeft, zoals rood, roze, groen of blauw, is het handig om na het schuren minstens één laag (ik zelf zou er twee doen) grondverf aan te brengen, Anders is de kans groot dat de kleur er later doorheen komt.
Zodra de grondverf droog is, schuur je heel het tafeltje heel lichtjes op, zodat er geen druipers meer zitten. Dan kun je het tafeltje in de gewenste kleur lakken. Ik kies zelf voor mat zwart, maar andere kleuren zijn net zo goed mogelijk! Wit is ook erg mooi en groen is leuk, omdat het dan lijkt dat je veel groene perken om de wegen heen hebt! Het kan zijn dat je ook de lak meerdere keren moet aanbrengen. Ik doe het zelf altijd twee keer, voor een stevige, dikke, dekkende laag.
En dan is de uitdaging om een mooi wegennet te creëren met de Washi tape. Ze zijn ook bij andere online shops te krijgen trouwens. Gewoon even zoeken op ‘Autowegen Washi Tape’.
Het is heel stevig, plakkerige tape, die goed blijft zitten.

Bedenk (en misschien even schetsen voor een goed beeld) van tevoren hoe je het wegennet wilt hebben. Gebruik de bochten die je hebt ook, om het wat speelser te maken. Zodra je het goed uitgetekend hebt en precies weet hoe je het wilt hebben, kan het knippen en plakken beginnen. Knip lange stukken van de tape (de rollen zijn vijf meter lang, dus je hebt echt niet alles nodig) en plak ze op de tafel. Het maakt ook niks uit als er wegen kruisen, van bovenaf gezien heb je dan een knooppunt of een brug over een andere weg heen. Speel er een beetje mee, gebruik je fantasie!
Als je ook de stickers van verkeersborden en autootjes hebt, kun je die hier en daar plakken. Zo lijkt het echt! er rijden auto’s over de wegen, er zijn zebrapaden, verkeersregels…Oh en pas op voor de trein!

Klaar? Super leuk!  Als je de tape nog te kwetsbaar vindt om er zo mee te laten spelen, kun je altijd een laag blanke lak over de tape aanbrengen, voor wat extra bescherming. En voor een leuke manier op de autootjes op te ruimen: De WC rollen garage! 

Ik ben heel benieuwd hoe jouw kinderen de nieuwe tafel vinden!

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close