TOP
DIY Kringloopliefde

DIY: barokstoel metamorfose meets Annie Sloan Chalkpaint.

Mijn laatste barokstoel project. Een opknappertje dat ik van Marktplaats haalde. Ik was opslag verliefd op de uitstraling van de stoel en vond het een perfect leesstoeltje. Ik dacht dat het niet zoveel werk zou zijn om hem op te knappen maar niets was minder waar. De zitting was totaal verzakt en moest volledig hersteld worden. Een mega uitdaging want mijn ‘juf’ had wel ooit eerder een zitting vervangen maar niet de stof hergebruikt. We gingen de uitdaging dus aan!
De zitting van de stoel werd gestript, de oude vulling bewaard en de oude stof in de week gezet. De week was een terpentine mengsel om de oude verf en lijmresten te verwijderen. Een stinkend goedje waar je van ‘in-hogere-sferen-raakte’ als je te dicht bij kwam, echter wel efficiënt! Daarna konden we aan de slag met de restauratie:
Gelukkig was er de eerste keer voor de zitting teveel stof gebruikt en dat was ons voordeel: de restauratie was daardoor makkelijker en een succes!
Met de verf van Annie Sloan deed ik al eerder een DIY project. De pot was daarna zeker nog niet leeg en kwam prachtig van pas bij deze stoel. De verf gaf het stoeltje net dat eindresultaat dat het nodig had. Mijn leesstoeltje is af en heeft een prachtig plekje gekregen in mijn huis. Het grote genieten kan beginnen :)!
♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
  • Comment: Anoniem on 3 juni 2014

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close