TOP

Soms kijk ik de huiskamer rond en ben ik het even zat allemaal. Alles is hetzelfde, elke dag weer. Dan moet er gewoon iets veranderd worden. Ook al zijn het maar kleine dingen; elk beetje helpt al om me uit die irritatie te halen. Dus dan is het make-over time! Maar…Ik ben niet van plan om elke twee maanden een stapel geld uit te geven omdat ik mijn woonkamer saai vindt. Dus hoe doe ik dat dan?

Ik ging de fout in toen ik mijn hele woonkamer decoreerde in één stijl. Heel erg jammer, want veel stijlen complimenteren elkaar heel mooi! Als je bijvoorbeeld een vintage leren bank hebt kun je dat heel erg mooi combineren met een stoere, industriële lamp of een robuuste salontafel. Nu ben ik beetje bij beetje bezig om wat meer stijlen te mixen en matchen, om wat meer diepte aan te brengen aan het interieur.
Wij vrouwen staan er bekend om dat we weten hoe we gezelligheid in huis brengen toch? Hier een aantal Do It Yourself tips om in een handomdraai weer iets nieuws toe te voegen voor wat extra Umpf (en dat met weinig of geen geld!)

Oud en nieuw

Je hebt misschien een prachtige nieuwe, strakke hoekbank en een mooie houten salontafel in je woonkamer staan, maar je mist iets. Een goedkope tip: ga gewoon eens in de kringloop neuzen voor wat oude prulletjes. Het kost je bijna niets en het doet de look van je huis zoveel goeds! Je weet nooit wat je vindt: een uitdaging en een verrassing dus, iedere keer weer! Echt een aanrader. Plus…het is nog eens origineel ook! Want wat jij opduikelt, heeft een ander niet zomaar standaard in huis staan! Nog meer handige tips rondom stijlen? Kijk even hier voor gave vintage ideeën!

Wie het kleine niet eert…

Je hoeft helemaal geen drastische veranderingen aan te brengen om weer iets origineels en creatiefs neer te zetten. De kleinste touch ups zijn genoeg om de look van je woonkamer te vernieuwen. Een kleedje, een printje, of het opnieuw bekleden van een meubelstuk. Er zijn stoffenzaken met koopjes, waar je echt hele gave stofjes kunt vinden om die ene oude stoel weer wat sparkle te geven. Als je benieuwd bent wat je nog meer kunt doen: hier is wat decoratie inspiratie!

Een nieuwe achtergrond

Wat ik zelf heel erg leuk vindt, is iets ouds (zoals een oude klok) een nieuw detail te geven. Een overgebleven stuk behang met een hip printje kan de klok die je van je oma hebt geërfd, heel erg opknappen. En ben je die donker houten kleur zat? Een licht verfje doet wonderen. Ook met kastjes is dit een top idee. Het is niet moeilijk, kijk maar eens bij deze tutorial. Wat een andere uitstraling hè?

Sfeer in huis brengen

Ja, leuk gezegd. Sfeer in huis brengen. Maar hoe doe je dat? Kleuren opstapelen? Nee! Denk aan de uitstraling die je je woning wil geven. Ontspanning, ruimtelijk, knus…Je kunt met een paar makkelijke en snelle stappen je huis zoveel meer diepte geven! Een plantje, een kussentje en niet te vergeten: warm licht. Dat geeft je het gevoel van lekker in het hoekje van de bank zitten en genieten.

 

Uiteindelijk moet het jouw huis zijn en blijven. Kies daarom voor dingen en ideeën die bij jou passen. Kies niet voor iets omdat het nu eenmaal in de mode is. Jouw huis moet jou een fijn gevoel geven. Waar kies jij voor?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close