TOP
DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind
DIY Kerst

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind!

Heb jij al een foute kersttrui voor je kids? Nee. Dan maak je er gewoon eentje zelf! Met deze DIY kies je zelf welke opdruk er op komt en is je foute kersttrui in 10 minuten gemaakt. Leuk toch. Dus lees gauw verder en maak voor je kids ook zelf een foute kersttrui.

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

DIY foute kersttrui, dit heb je er voor nodig:

 • Een trui of shirt met lange mouwen, welke 1 kleur heeft op de borst. Ik kocht het shirt bij winkel de Kik voor maar €1,99. Je kunt ze ook bij de Zeeman, H&M of Hema kopen.
 • Transferpapier. Ik kocht deze bij webshop VanMarieke. Kijk goed welke je nodig hebt, want je hebt ze voor donkere en lichte kleding.
 • Printer. Let op: deze DIY is geschikt voor inkjet printers van de merken HP, Epson, Canon, Lexmark en Brother. Niet geschikt voor HP Deskjet 1200C en 1600C, omdat bij deze printers warmte vrijkomt tijdens het printen.
 • Strijkijzer en strijkplank.
 • Schaar.
 • Bakpapier.

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind:

Stap 1 – DIY foute kersttrui: Ga op zoek naar een afbeelding of leuke tekst die je op je foute kerst trui wilt maken. Zoek bv in Google of Pinterest of tik het zelf in op Word of een ander programma waarin je teksten kan verwerken. Print jouw ontwerp een keer op A4 uit zodat je kan zien of het ontwerp geslaagd is (en op jouw trui past). Is je ontwerp goed?! Dan ben je klaar om het transfer papier te gebruiken. Volg hiervoor de printinstructies van de gebruiksaanwijzing op.

Stap 2 – DIY foute kersttrui: Nu je het ontwerp hebt geprint kan je het gaan uitknippen. Het is belangrijk dat je de tekst / afbeelding in ronde hoeken knipt. Hierdoor heb je minder kans op het loslaten van de print in de was.

Stap 3 – DIY foute kersttrui: Pak nu je trui, leg deze op je strijkplank en strijk het gedeelte waar de opdruk op komt glad. Even laten afkoelen en daarna ga je de print er op plakken.

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

 

Maak het geblokte deel van het papier los en plaatst de print met de afbeelding naar boven op je trui. (kijk even goed op je gebruiksaanwijzing of dit ook klopt met jouw transferpapier!).

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

Stap 4 – DIY foute kersttrui: Pak nu je bakpapier en plaats dat over je print.

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kindAls je strijkijzer voldoende is voorverwarmd, dan kun je het gaan gebruiken. Let op dat je hem aan hebt staan zonder stoom! Strijk nu met rechte bewegingen over het bakpapier en de print. Doe dat met lichte druk en overal gelijkmatig. Hou dat ongeveer 60 seconden vol.

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

Stap 5 – DIY foute kersttrui: Laat eerst alles afkoelen alvorens je het bakpapier er voorzichtig af kan halen. Je foute kersttrui is nu klaar :).

Dit was ons resultaat:

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

DIY foute kersttrui, zo maak je hem zelf voor je kind

 

Bloggers DIY Countdown Kersteditie - initiatief van www.badschuim.eu

 

Dit was mijn bijdrage voor de Bloggers DIY Countdown – kerst editie ( #BDIYC ). Wil je weten wat dat is, dan kun je dat hier terug lezen. Volg de BDIYC ook via mijn Facebookpagina voor nog meer Kerst DIY!

Morgen zal Gea van het blog Sien en Co een leuke DIY delen voor de #BDIYC !

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
 • petravanbreda
  7 jaar ago

  oh! superidee! Ga ik mijn dochter voorleggen!

  • Ceciel
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Leuk Petra! Mocht ze iets maken: ik zie graag het resultaat!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close