TOP
kerstkaart met houten kerstster
Happykidsmas countdown DIY Kerst

Kerstkaart met houten kerstster

Een tijdje terug verzon ik een simpele DIY: een kerstkaart met houten kerstster. Vandaag, de dag na Sinterklaas, begin ik vaak aan mijn DIY kerstkaarten. Dan ben ik lekker op tijd met versturen, doen de kaartjes er geen daaaaaaagen over en heb ik weer iets leuks te doen! En niet alleen, samen met mijn kleine ventje maak ik nu al 3 jaar de kerstkaarten. Lekker een middag knutselen en gezelligheid. Dit keer gebruikte ik opnieuw de houten sterhanger, maar dan als sjabloon voor de achterkant van mijn kerstkaarten. En voor sommige als extra kado bij de kerstkaart. We gingen als volgt te werk.

Kerstkaart met houten kerstster, dit heb je nodig.

 
kerstkaart met houten kerststerSamen met de houten hangers zocht ik glitter lijm uit om te versieren en natuurlijk een leuke kaart met sjabloon waar alles achterop zou komen. De kaarten vond ik vorig jaar bij Kruidvat. Officieel bedoeld voor een scrapbook maar heerlijk multifunctioneel dus!

Kerstkaart met houten kerstster, zo maak je hem.

Daarna gingen we aan de slag: het productiewerk werd gestart ;).
 Stap 1: Trek de ster over op je kerstpapier.
Stap 2, versieren van de kerstkaart: Om alles nog feestelijker te maken gebruikte ik een stempel van het merk Miss HoneyBird. Super leuke stempels voor jezelf maar ook voor de kleintjes. Deze kwam dus goed van pas en het was ook erg leuk om te doen. Niet in traditioneel kerstmis rood maar in blauw, de lievelingskleur van ons ventje.

Stap 3, versieren van de houten kerstster: Sommige ‘speciale’ kaarten kregen er ook nog een houten kerstster bij voor in de kerstboom. Deze versierde we met glitterlijm en glitters! Laat ze goed drogen, voordat je ze bij de kerstkaarten stopt.

En zie hier het eindresultaat: vrolijk, origineel en met liefde en veel plezier gemaakt!
Meer kerstfun kun je hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 6 december 2013

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close