TOP
DIY Easy Peasy DIY Gezondheid Home Made Kids Koken

DIY: Maak je eigen Squeezy snacks!

Ik heb al meerdere keren een blog geschreven over de voeding van kinderen en hoe je dat gezond, maar ook leuk en lekker kunt maken. Want soms moet je als moeder heel diep graven, wil je een goed idee krijgen, elke dag. Het is niet elke dag feest. Je hebt niet elke dag de energie om het hele internet (of alle kookboeken) af te speuren naar een nieuw, leuk en creatief hapje. (klik hier voor hele leuke ideetjes!) Ik vind het zelf fantastisch dat mijn dochter dol is op smoothies. Er zijn in de winkel verschillende knijpzakjes verkrijgbaar, in allerlei smaken. Fruit, groente, maar ook met rijst of pasta erin! Dat bracht mij op een leuk idee. Ik besloot dat ik dat zelf ook wel kon maken, voor minder geld.

Op AliExpress bestelde ik herbruikbare knijpzakjes, om zelf te vullen met een gepureerd hapje naar keuze. En dan bedoel ik dus echt: hetgeen ik in huis heb, dat doe ik erin. Om te beginnen koos ik voor banaan, peer en nectarine. Ik deed twee bananen, twee peren en drie nectarines in een pan met een beetje water. Wel geschild natuurlijk en zonder pit of klokhuis. Denk dan aan ongeveer 100 tot 150 milliliter. Ik zette dat op het fornuis en kookte het geheel, zonder enige andere toevoegingen 5 minuten. Dat is echt zo gedaan. Door het koken komt er nog wat meer vocht vrij van het fruit. Geen probleem, dat is ook lekker zoet van het fruitsuiker. Ik liet het even afkoelen en deed toen het geheel in de blender. Ook het vocht uit de pan!
Proef het even. Is het te zoet? Doe er dan wat water bij. Ook als het nog erg dik is, kun je er gewoon wat water bijvoegen. Als het goed afgekoeld is, kun je het met een trechter in de herbruikbare knijpzakjes doen en in de koelkast zetten.

Op deze manier kun je dus een heleboel smaken maken. Je kunt je (overgebleven) groenten erbij doen of rijst en melk toevoegen voor een ontbijtzakje. Rijstepap met fruit! Op deze manier zullen de kinderen het leuk vinden om hun groenten en fruit te drinken en ben jij ervan verzekerd dat ze genoeg vitamientjes binnenkrijgen. Handig toch? En gaat het avondeten moeilijk? Dan kun je ook je prakje in de blender doen en er een zakje mee vullen. Geen potjes meer nodig van de winkel! Je kunt het gewoon zelf doen en geeft zo veel minder geld uit. Daar doen we het ook voor! En zeg nou zelf: je eten of tussendoortje uit een zakje slurpen is toch veel leuker dan stukjes eten van een bord?

Heb je een hele grote batch gemaakt? Dan kun je ook een deel in de vriezer doen. Het handige van de zakjes is dat je er ook een datum op kunt zetten en de ingrediënten kunt vermelden, zodat je altijd weet wat er in welk zakje zit en wanneer het echt op moet. Ideaal! Ook om mee te nemen is het super handig. Stop een gevuld zakje in je tas en je hebt iets bij je voor als je kind hongerig is. Gezond en leuk!

Zorg er wel voor dat je de knijpzakjes goed schoonmaakt na gebruik en stop ze absoluut niet in de afwasmachine. Dan vind je er weinig van terug: het smelt door de hitte.
En extra tip: voordat je ze weer vult; gewoon nog eens omspoelen.
Maken jullie wel eens zelf hapjes, snacks of tussendoortjes?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close