TOP
barokstoel opknappen I creatief lifestyle blog badschuim
DIY Kringloopliefde

DIY: metamorfose van mijn Barokstoel.

 Al een tijdje stonden er twee barokstoelen op mijn vliering, te wachten om omgetoverd te worden naar iets moois. Al tijden nam ik me voor om daar echt iets mee te doen en had prachtige ideetjes, maar het kwam er maar niet van. Tot eindelijk de kans voorbij kwam! Ik besloot om hulp in te roepen van een professionele stoel stoffeerster en gaf me een korte spoed cursus kado.

Met veel enthousiasme en energie begon ik mijn eerste dag. Want eindelijk was het dan zover dat mijn project van start ging en ik had er al de perfecte bestemming voor: aan de eettafel. Zie hier mijn vorderingen na 1 dag hard werken:

barokstoel opknappen I creatief lifestyle blog badschuim

Na de ‘before’ foto te hebben gemaakt moest ik aan de slag! Met een koevoetje werd op een subtiele manier de stof verwijderd. Subtiel want het houtwerk mocht niet beschadigd worden en de stof moest heel blijven! Want de oude stof werd het sjabloon voor de nieuwe. Het gat werd netjes gevuld en met een tacker werd de nieuwe stof bevestigd. Dat klinkt snel, maar het verwijderen van de stof en bijbehorende nietjes (jeetje wat waren dat er veel, er was een echte fanatiekeling mee bezig geweest) was ik toch wel 1,5 uur verder.

barokstoel opknappen I creatief lifestyle blog badschuim

Nadat de stof overal netjes was vast geniet, wat op sommige plekken echt een uitdaging was, kon het overtollige verwijderd worden met een mesje. Daarna kwam het betere hamerwerk aan de beurt. Mijn kleine ventje zou jaloers zijn geweest op mijn ‘hamertje tik’ ;).

barokstoel opknappen I creatief lifestyle blog badschuim

Na een dag hard werken was dit het resultaat:

barokstoel opknappen I creatief lifestyle blog badschuim
Ik ben er trots op! Nu nog even schoonmaken en met verf wat plekjes bijwerken en we kunnen ‘aan tafel’!
Ik knapte nog een barokstoel op, deze hieronder. Klik hier om dat bericht te lezen.

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
  • Marieke
    9 jaar ago

    Vet!!! Wij hebben ook zo’n stoel staan met grootse plannen… Nu zilver hout met zwart velourse bekleding, moet terug naar de oorspronkelijke houtkleur met koeienvel bekleding… Komt er ook nog steeds niet van! Herkenbaar dus!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close