TOP
DIY Sinterklaas

DIY: Sinterklaas en zwarte piet slinger.

Al 3 jaar hadden we een leuke Sinterklaas slinger die we kant-en-klaar gekocht hadden.Lekker makkelijk en heel effectief ;). 

Hadden. Helaas gebeurde er dit jaar een ongelukje mee en was de helft (de welkom brak door de midden) niet meer te gebruiken. Tenminste dat dacht ik. Het stuk werd hergebruikt om er een leuke DIY Sinterklaas en Zwarte Piet slinger van te maken. Ik ging als volgt aan de slag.

Zo maakte ik de sinterklaas slinger:

In mijn naaimand zocht ik naar leuke lapjes, stofjes en vilt om de slinger van te maken. De letters van de oude slinger gebruikte ik als basis. Op internet zocht ik nog leuke en simpele afbeelding van Sint, Piet, Americo, kado’s en de stoomboot om ook in de slinger te verwerken. Dat werden onder andere deze:

Ik had dus mijn basisstukken bij elkaar en kon beginnen met de stukken te knippen voor mijn sinterklaas slinger:
Een kleine tip tussendoor: zorg dat je de letters die in spiegelbeeld niet hetzelfde zijn, ook dus andersom op de stof legt om over te trekken. Dat overkwam mij met de letter K. Gelukkig zag je de tekenrandjes niet al te goed :).
Na het knippen en het vilt vast te plakken, kon ik beginnen met de vlaggetjes samen te stellen voor de sinterklaas slinger. Ik voegde er aan de randen nog repen van een jutezak bij, voor een extra Sinterklaas tintje.
Om alle vlaggetjes op een lijntje te krijgen paste ik biaisband toe. Voor mij de eerste keer, dus even wennen, maar goed te doen.
 En uiteindelijk was de sinterklaas slinger af! Zie hier het resultaat: ik ben er trots op!
Meer Sinterklaas op dit blog vind je hier.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close