TOP
Vaderdag kado knutselen fotolijst I Creatief lifestyle blog Badschuim
DIY Kids Vaderdag

DIY: Vaderdag kado.

Ik hou van foto’s en maak dan ook met plezier fotoboeken EN ben verslaafd aan Instagram. In kado’s verwerk ik dan ook het liefst (je raadt het al) foto’s. Deze DIY voor Vaderdag heeft er dan ook eentje met een leuke extra verrassing! 

Vaderdag kado knutselen fotolijst I Creatief lifestyle blog BadschuimVaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.

Benodigdheden:

  • fotolijstje naar smaak (eentje die een diepe rand heeft geeft een leuk effect maar gebruik wat jij mooi vindt ;) ).
  • foto van vader en zoon.
  • gekleurd papier (ik gebruikte die van de Hema).
  • papier pincher.
  • karton (je kan ook dikker gekleurd papier gebruiken, dan ben je sneller klaar).
  • plak en plakband.
  • letter stempels met stempelkussen.

Vaderdag kado knutselen fotolijst, zo ga je te werk.

Aan de slag :) :
1) Teken het handje van je kleintje op het papier (goed vasthouden, anders dan krijg je hele rare vormen ;)  ) en zorg er voor dat de duim en wijsvinger tegen de gevouwde kant aan zitten (dan vormen namelijk beide handjes het hartje in het midden). Knip daarna de vorm uit, maar niet geheel volgens de lijntjes bij de duim. Zorg dat je daar de vorm van het hartje knipt.
Vaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.
2) Wanneer je dikker papier hebt gebruikt kun je deze stap overslaan. Plak de handjes op het karton en knip deze uit.
Vaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.

3) Laat je kleintje met de pincher vormpjes maken.Vaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.

4) Plak de foto en de vormpjes op en plak ze zo dat de handjes voor een leuk effect zorgen. Dus eerst een beetje schuiven en uitproberen voordat je daadwerkelijk alles vastplakt is een goed idee! Daarnaast is het ook verstandig om van te voren te beslissen welke tekst je wil gaan gebruiken. Het aantal vormpjes en de plaats is hiervan afhankelijk. Dit zorgt samen voor een mooie compilatie.
 Vaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.
5) Stempel de letters op de vormpjes. Doe het zelf of laat je kleintje het doen.
Vaderdag kado knutselen fotolijst, dit heb je nodig.
6) Zet het lijstje in elkaar (laat de inkt van de stempels eerst drogen!) en plak de handjes op de gewenste plaats. Ik deed dit niet met lijm maar met een klein stukje plakband.
KLAAR is je eigen gemaakte Vaderdag kado!
Fijne Vaderdag!
foto op hout maken, foto op hout DIY, zelf een foto op hout maken, foto op hout,Zoek je nog meer leuke inspiratie voor DIY / Knutsel kado’s? Bekijk dan eens bijvoorbeeld deze leuke DIY foto op hout zelf maken. Met het stappenplan maak jij dat ook zo na!  Toch naar iets anders op zoek: nog meer ideetjes doe je op bij  mijn verzamelpagina Kids / DIY  tips  : die wil je niet missen! 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 6 juni 2014

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close