TOP
WC rolletjes bloemen een simpele DIY met stappenplan I gemaakt door het Creatief Lifestyle blog Badschuim
Afscheid DIY Kids

DIY: wc rolletjes bloemen.

wc rolletjes bloemenEindelijk had ik een bestemming gevonden voor die talloze wc rolletjes die we hadden gespaard: wc rolletjes bloemen! Het idee was er al erg lang maar een bestemming nog niet. Nu we deze week een afscheid van de juf hebben en de verjaardag van Oma hebben, konden we aan de slag. Want die regenachtige dagen moesten gevuld worden ;-)!

Dit heb je nodig voor de wc rolletjes bloemen

Het is zo simpel en leuk om te maken, maar je hebt er wel wat dingetjes voor nodig. Namelijk:
– wc rolletjes ;)
– versiering op de wc rolletjes bloemen zoals verf, stiften, stickers etc.
– nietmachine.
– rietjes of stokje voor de steel van de wc rolletjes bloemen.
– potjes (bv schoongemaakte jampotjes) of vaasjes om de wc rolletjes bloemen ze in te doen.
– vulling voor in de potjes of vaasjes van de wc rolletjes bloemen zoals steentjes.

Hoe maak je wc rolletjes bloemen

In een paar makkelijke stappen maak je de wc rolletjes bloemen. Dit zijn ze.
1) We begonnen met de versiering van de wc rolletjes bloemen. Dat deden we met verf. Je (ik bedoel natuurlijk jouw kindje) kunt hier met zijn eigen fantasie helemaal los gaan. Laat goed drogen voordat je verder gaat.
2) Nu ga je de wc rolletjes bloemen vormen, door ze te buigen (zoals op de onderstaande foto) en ze met een nietje vast te maken.
3) Herhaal dat zodat je 3 ‘bloemblaadjes’ krijgt en niet ook deze weer aan elkaar zodat je een ‘bloem’ krijgt. Zorg dat je tussen de bloemblaadjes ook het steeltje (rietje of stokje) vast maakt. Zie het voorbeeld hieronder op de foto.
4) Nu ga je de wc rolletjes bloemen in een potje of vaasje doen. Als potjes gebruikte ik schoongemaakte jampotjes en als vulling stenen. De stenen kwamen niet zomaar uit de tuin of van een oprit maar waren een verzameling vondsten van een kiezelstrand op vakantie.
5) Als finishing touch versier je het potje of vaasje. Wij deden er een mooi strikje en hartje op voor die extra liefdevolle uitstraling.

Klaar zijn ze de wc rolletjes bloemen:

Tja…. jammer dat we ze gaan weggeven want ze hadden hier ook erg mooi gestaan.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
  • Comment: Anoniem on 19 mei 2014

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close