TOP
DIY Kids

DIY – zelf je eigen stickers ontwerpen

Je kunt natuurlijk zelf ‘stickers’ maken door ze uit te printen en ergens op te plakken met lijm. Maar ten eerste is dat gewoon niet cool en ten tweede geeft het vaak een zootje. Zeker met kinderen in de buurt is lijmen lang niet altijd een goed idee. Wil je lekker knutselen met stickers, maar wil je wel wat origineels? Dan ontwerp je de stickers gewoon zelf. Je laat de stickers drukken door een professional en je krijgt ze al binnen enkele dagen keurig thuisgestuurd. Ideaal voor feesten, partijen, uitnodigingen enzovoorts.

Een eigen ontwerp maken: het formaat

Stickers zijn er in heel veel soorten en maten. Maar als je iets speciaals zoekt, kan het heel lastig zijn om ze te vinden. Allereerst is het formaat van belang. Wil je een vel met gewone kleine stickers, of juist een groter formaat? Wil je bijvoorbeeld een leuk etiket ontwerpen voor een uitnodiging, dan heb je een formaat nodig van minimaal 4×8 cm en het liefst nog wat groter. Overigens kun je ook kiezen voor een supersticker, bijvoorbeeld als bijzonder cadeau. De stickers kunnen zo groot als je wilt, zelfs tot posterformaat.

Mooie stickers ontwerpen

Nu je het formaat hebt vastgesteld, kun je mooie stickers ontwerpen. Gebruik alleen afbeeldingen van goede kwaliteit. Hoe groter de sticker, hoe beter de kwaliteit moet zijn om een mooie afdruk te maken. Je kunt ook met behulp van tekenprogramma’s of een speciaal ontwerpprogramma een afbeelding maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een foto te gebruiken als sticker. Bedenk een mooi ontwerp en bestel de stickers; meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis.

Leuke sticker ideeën

Wil je zelf je sticker ontwerpen, dan zijn dit leuke ideeën:

  • Plaatjes van de favoriete Disneyfilms van je kind
  • Schattige dierenplaatjes
  • Stoere vliegtuigen, auto’s, boten enz.
  • Foto’s van jezelf, het hele gezin of familieleden
  • Een uitnodiging of adres, gepersonaliseerd
  • Een grote poster-sticker voor in de slaapkamer

Stickers met verschillende doelen

Je kunt voor heel veel verschillende doelen stickers maken. Zoals gezegd zijn ze bijvoorbeeld heel leuk als etiket op een uitnodiging, bijvoorbeeld voor een feestje met een thema. Bij een trouwerij is het ook leuk om persoonlijke stickers te gebruiken bij het verzenden van de trouwkaarten. Zakelijk kun je natuurlijk ook speciale etiketten ontwerpen, wat altijd een mooie chique look geeft en je bedrijfsnaam promoot. Voor je kinderen kun je ook met allerlei doelen stickers ontwerpen. Bijvoorbeeld als cadeautje of als methode om hen dingen aan te leren. Stickers worden ook vaak gebruikt als manier om een ‘score’ bij te houden voor een mooi cadeautje, bijvoorbeeld door het helpen met klusjes. Gepersonaliseerde stickers zijn in deze gevallen veel mooier en persoonlijker dan een standaard stickervelletje!

Je kunt je stickers helemaal zelf ontwerpen. Vrijwel elk ontwerp kan worden afgedrukt in hoge kwaliteit. Zo krijg je super originele stickers die je zelf hebt gemaakt. Niet alleen leuk trouwens voor moeders met kinderen, maar ook voor allerlei andere gelegenheden. Zo kan het ook voor zakelijk gebruik handig zijn om zelf stickers te kunnen ontwerpen. Bijvoorbeeld om je logo gemakkelijk ergens op te kunnen plakken. Kortom: zelfgemaakte stickers zijn leuk voor iedereen!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close