TOP
DIY

DIY: zelf sushi maken

Sushi, voor sommigen is het de perfecte maaltijd. Behalve de verleidende smaken is het een absolute lust voor het oog. Daarbij is het nog hartstikke gezond ook! Als sushi in jouw ogen nog altijd een luxe is, maar je er het liefste iedere dag van zou willen genieten, dan zijn deze instructies perfect voor jou!

Verse sushi hoeft namelijk helemaal geen restaurant-luxe te zijn; je kan het ook gewoon lekker in je eigen keuken maken! Van alle gerechten die je zelf thuis kunt maken is sushi misschien nog wel de leukste ook. Nodig vrienden uit of roep de familie samen voor een sushi avondje. Samen voorbereiden, maken en genieten! Ben vooral niet bang, het ziet er wellicht wat ingewikkeld uit maar eigenlijk is zelf sushi maken helemaal zo moeilijk nog niet.

Mocht je het nog nooit geprobeerd hebben, dan zullen deze gemakkelijke instructies voor je eigen rolsushi je er voor eens en van altijd van overtuigen: sushi maak je gewoon zelf, lekker thuis!

Voorbereiding
Zoals bij ieder recept zorg je er natuurlijk eerst voor dat je de juiste ingredienten in huis hebt. Voor zelf-gemaakte rolsushi sushi is dat het volgende (zeer beschaafde) boodschappen lijstje:

 • 500 gr sushi rijst
 • 5 eetl rijstazijn
 • 1 eetl witte wijnazijn
 • 1 liter water
 • Snufje zout
 • Snufje suiker
 • Nori blad
 • Rolmatje

Zet ook meteen even een grote houten schaal klaar, deze heb je straks nodig om de rijst af te laten koelen. Natuurlijk zijn een pan (om de rijst in te koken) en een vergiet ook niet te vergeten!
DIY Sushi

Rollen maar!
De volgende stappen zijn eigenlijk vrij gemakkelijk:

 1. Maak een mengseltje van de rijstazijn, wijnazijn, suiker en zout en warm dit kort even op in magnetron of pan.
  Tip! Je kan natuurlijk ook een kant-en-klaar flesje sushi azijn kopen
 2. Was de rijst (bijvoorbeeld in het vergiet) totdat het water dat van de rijst afkomt helemaal helder is. Kook vervolgens de rijst op laag vuur voor zo’n 15 minuten. Draai hierna het vuur uit en laat het nog 10 minuutjes met deksel nastomen). Doe de rijst in de houten schaal, giet het azijn mengsel er overheen en meng het goed. Laat de sushirijst, bedekt met een theedoek, helemaal afkoelen.
  Tip! Kook de rijst in de ochtend zodat je er eind van de middag sushi van kan maken!
 3. Maak een mengseltje van de rijstazijn, wijnazijn, suiker en zout en warm dit kort even op in magnetron of pan.
  Tip! Je kan natuurlijk ook een kant-en-klaar flesje sushi azijn kopen
 4. Bereid de gekozen sushi en eventuele garnering door ze in kleine plakjes of reepjes te snijden, zet een schaaltje water klaar voor je handen en leg ook je rolmatje en nori velletjes vast klaar. Maak je handen nat bedek het norivel (gladde kant naar onderen) met de sushirijst. Leg de gekozen sushi en garnering in het midden en rollen maar!
  Tip! Houd 1 cm vrij aan de zijkanten om de rol gemakkelijk weer dicht te kunnen maken.

Lijkt het zelf maken van sushi je toch te veel werk? Laat dan bijvoorbeeld sushi vanuit Den Bosch bezorgen. Sakana heeft heerlijke sushi die je absoluut eens wilt proberen. Wanneer je woonachtig bent in de omgeving Den Bosch dan is dit zeker een aanrader!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close