TOP
Doe het zelf kinderfeestje I Creatief Lifestyle blog Badschuim
Doe het zelf kinderfeestje – blog uitwisseling
Doe het zelf kinderfeestje – blog uitwisseling
DIY

Doe het zelf kinderfeestje – blog uitwisseling

Een doe het zelf kinderfeestje: hoe leuk is dat! Maar hoe zou je dat aanpakken, welke spelletjes ga je doen en de versiering is ook belangrijk. Dankzij een samenwerking met het blog Piece of make kan ik hierop antwoord geven. Dus lees maar gauw verder om te zien wat we voor je in petto hebben.

Doe het zelf kinderfeestje

Een kinderfeestje is niet zomaar iets om te organiseren: het is een hele onderneming. Je wil het graag goed doen en leuk laten zijn voor de kids. Dus we hebben voor jou een leuk thema bedacht: het doe-het-zelf kinderfeestje. Ik zie je al denken: ‘wat is dat nou weer?’. Precies wat er staat: doe-het-zelf door de kinderen. We bedachten een leuk spelletje, de balletjesvanger, die je de kids zelf laat maken op het kinderfeestje. In dit blogbericht leggen we uit hoe je het kan maken, zodat je dat kan uitprinten als voorbeeld of zelf aan de kids kan vertellen. Als iedereen klaar is met het maken van zijn balletjesvanger dan hou je een competitie!

Het leuke van dit spelletje is dat je het het hele jaar door kan doen. Dus zowel binnen als buiten! Dus ik zou zeggen, doen!

Wat heb je nodig voor de balletjesvanger?

 • Balletjesvanger maken stap 1 I DIY door Piece-of-Make samenwerking blog BadschuimEen leeg 2 liter pak (van melk of vruchtensap).
 • Een mes.
 • Rolletje(s) washitape. 
 • Wol.
 • Een pompoentje of pomponmaker (te koop bij Piece of Make).

Hoe maak je de ballenvanger (voor je doe het zelf kinderfeestje)?

Foto 1: Maak een pomponnetje. Dat kun je doen met behulp van een kant en klare pomponmaker. Of je maakt hem zelf door 2 kartonnen cirkels met een gat in het midden op elkaar te leggen.

Foto 2: Wikkel wol om de pomponmaker of je 2 kartonnetjes zoals op de foto. Knip door.

Foto 3: Maak de pompon af door er een langedraad doorheen te halen die de boel bij elkaar zal houden. Zorg dat er een lange draad aan de pompon blijft zitten, van ca. 2 meter.

Foto 4: Snij het pak met het mes voorzichtig door de midden. Je hebt nu al je vorm van je balletjes vanger. Let op: bewaar de dop, die heb je dadelijk nog nodig. Versier de balletjesvanger met washitape.  Elk kind kan er natuurlijk zijn eigen creatie van maken bijvoorbeeld met eigen naam of leeftijd.

Foto 5: Knoop het uiteinde van de draad (welke aan de pompon vast zit) om de hals van de balletjes vanger. Draai de dop erop. Kijk voor de uiteindelijke lengte van de draad naar de lengte van het kind dat er mee gaat spelen.

Foto 6: KLAAR is je balletjesvanger voor je doe het zelf kinderfeestje!

Variatie tip van de balletjesvanger: Als je twee balletjesvangers maakt met een extra lange draad, kun je de pompoen naar elkaar gooien en samen spelen!  

Deze DIY werd bedacht door Piece of Make. Een site vol originele ideeën en bijzondere sferen, die zo inspirerend zijn dat je er meteen zelf mee aan de slag wilt gaan. 

Ze delen hun DIY ideeën (veel voor knutselen met kinderen) maar verkopen er ook leuke producten om deze zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze DIY ijsjesslinger:

Namens Piece of Make mag ik mijn lezers een kortingscode (= BADSCHUIM) aanbieden, die 15% korting geeft op het gehele assortiment in de webshop. Geldig tot en met 1 juli 2015.

 Wat zou jij kiezen uit hun webshop? Ik ben verknocht aan de ijsjesslinger….

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
 • bespaarzuinig
  9 jaar ago

  Leuk idee zeg! En niet alleen voor feestjes…. Het komt hier met bakken uit de lucht en er komt vanmiddag een vriendinnetje spelen…..

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk dat jullie het vandaag al willen proberen. En gelukt?! en plezier gehad? Ik ben nieuwsgierig!

 • Gaby
  9 jaar ago

  Leuk gedaan Ceciel, ik raak (weer) geinspireerd! :-)

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close