TOP
Home Made Koken

Drie super lekkere vegetarische gerechten om te proberen!

Jaren, eeuwen zelfs, zijn we gewend om vlees te eten. Sterker zelfs: bij veel maaltijden heeft het altijd gedraaid om het vlees. De ster van de maaltijd. De laatste jaren komt daar echter best wat verandering in. Men wil wat minder vlees eten, meer plantaardig. Voor de echte vleeseters kan dit weleens een flinke omschakeling zijn, waar ze in eerste instantie niet zo vrolijk van worden. Wie eet er nu alleen maar groenten en aardappels? Wat is nou een soepje zonder balletjes? Dat kan niet anders dan smakeloos en saai zijn! En toch is het totaal niet waar! Een vegetarische maaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn. Er zijn zoveel vegetarische recepten waar het juist om de groenten draait, die het hele gerecht laten stralen! Ook kun je met zuivel, noten, fruit en kruiden heel veel gerechten tot leven brengen! Geloof je dat niet? Kijk maar eens mee en, meer dan dat, probeer het uit!

Lasagne met gegrilde groenten

Voor veel mensen betekent een lasagneschotel dat het een gerecht vol tomatensaus, pasta, gehakt en kaas is. En natuurlijk de nodige groenten. Maar het gehakt, dat geeft de smaak. Toch hoeft een vleesloze lasagne niet minder te smaken. Anders, dat wel, maar zeker vol smaak! 

Door de groenten te grillen, krijg je een heerlijke rook- en grillsmaak, die heel veel doet met de smaak van je gerecht. En courgette en aubergine zijn daar perfect voor! Daarbij is kaas ook een ingrediënt die veel smaak geeft. En daarbij ook een erg lekker zachte textuur. Mozzarella bijvoorbeeld, is heel goed te gebruiken voor lasagne. Niet genoeg kaas voor jou? Dan kun je ook nog kaas over de lasagne strooien voor een extra krokant kaaskorstje bovenop de schotel! Gegarandeerd dat je het vlees niet mist!

Groentewok met naanbrood

Een beetje naar de Indiase kant, maar niet helemaal. Dit keer geen rund, kip of lam in het gerecht. Maar zoals hierboven al staat: je hebt echt geen vlees nodig om je gerechten smaak te geven! Daarbij is dit gerecht ook nog eens heel makkelijk, want het naanbrood is kant en klaar te koop. Lekker easy peasy dus! Kies de knoflook en koriander versie voor bij deze maaltijd, voor de beste smaakcombinatie. In deze groentewok gebruik je ook kruiden die flink naar voren komen, zoals kerrie, citroensap en honing! Een sweet and sour woksaus voor wat extra zoetigheid en amandelschaafsel voor wat crunch. Klinkt heerlijk toch? En wist je dat men in India ook heel veel vegetarischen zelfs vegan eet? 

Paprika-quesadilla

Dat kaas heel veel smaak en textuur in je gerechten geeft, was al duidelijk. En bij dit gerecht is dat ook zeker het geval: de kaas is namelijk de ster van de maaltijd! Lekker veel kleingesneden groenten, zoals paprika, ui en tomaat. Daarnaast natuurlijk een flinke hoeveelheid kaas en ook zure room, crème fraiche en koriander voor de dip. Vergeet ook de tortilla’s niet. Deze combinatie van groenten, kruiden, kaas en zuivel met de tortilla is een werkelijke sensatie! Er komt zoveel smaak vrij uit groenten en kruiden! Naast dat het heerlijk smaakt, eet je ook veel meer plantaardig. Als je de smaak van vegetarische gerechten gaat waarderen, zul je de smaken van groenten en kruiden beter leren kennen en ook beter leren te combineren.

Welk gerecht zou jij willen proberen? Zou jij minder vlees willen eten en meer vegetarische gerechten in je gezin willen introduceren?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close