TOP
Drie tips: zo beperk je je to-do-lijst vandaag nog
Praktisch

Drie tips: zo beperk je je to-do-lijst vandaag nog

Er lijkt soms geen einde aan te komen; je to-do-lijst. Waar je het ene kunt afvinken komt met gemak het andere weer voor in de plaats. Boodschappen gedaan? Dan dient de was zich alweer aan. Tuin op orde? Dan is er in de badkamer wel weer een loszittende tegel. En had je je moeder al teruggebeld voor die ene afspraak? Wij omarmen dan ook graag alle lifehacks die ervoor zorgen dat onze to-do-lijst een beetje gaat slinken. En dan nog het liefste de manieren die ervoor zorgen dat dit voor komende tijd zo blijft! Daarom verklappen wij drie zaken die ervoor gaan zorgen dat jij bepaalde dingen écht even naast je neer kunt leggen. Wie weet kom je dan tóch een keer toe aan dat nieuwe boek!

1. Abonneren kun je leren

Hierbij hebben we het natuurlijk niet op nog een extra abonnement bij een sportclub of vereniging waardoor je nog meer verplichtingen krijgt. Nee, we bedoelen hierbij abonnementen die ervoor kunnen zorgen dat je zaken automatisch thuis krijgt geleverd die je anders altijd nét te laat koopt. Wat dacht je van een sokken abonnement?

Of je nu zelf degene thuis bent die altijd met gaten in sokken rondloopt of een huisgenoot, een sokkenabonnement is hier perfect voor. Niet te vaak maar nét op tijd krijg jij een vers setje thuis geleverd. En ze zijn nog leuk én van goede kwaliteit ook. Abonneren maar!

2. Die kun je om een boodschap sturen

Boodschappen doen, het is een omslachtig proces wanneer we er goed over nadenken. Lijstje maken, naar de supermarkt, vervolgens lege schappen, afrekenen, inladen… Het zijn nog maar een paar stappen die jij moet nemen voordat je alles in huis hebt. Daarnaast ben je in de supermarkt ook nog eens vatbaar voor impulsaankopen, waardoor je veel onnodige en dure dingen koopt. Kortom, inefficiënt maar wel een permanente gast op jouw to-do-lijst. Door online boodschappen te bestellen ben je véél minder tijd kwijt én kun je iedere keer hetzelfde lijstje aan producten bij langs lopen. Door dit ’s avonds in een paar klikken te doen, bespaart je de volgende dag úren tijd. Het wordt gewoon tot in je keuken geleverd!

Denkwerk uitbesteden

3. Denkwerk uitbesteden

Naast dat je to-do-lijst bomvol staat met dingen die je moet doen, staan er ook dingen op waar je vooraf over moet nadenken. Kost ook tijd! Denk aan onderhoud van de cv tot periodiek onderhoud van de auto. Ook dit kun je uitbesteden door bij een bedrijf aan te geven dat ze periodiek contact met jóu opnemen zodra het weer tijd is om actie te ondernemen. Wanneer je dit regelt, hoef jij niets te doen totdat je iets van ze hoort. Dit noemen wij ook wel het piepjessysteem: zodra er niemand piept, hoef jij niets te doen.

Kortom, je to-do-lijst laten slinken is vooral een kwestie van een aantal zaken éénmaal goed regelen en dingen delegeren. Wanneer je deze twee combineert zul je zien dat je to-do-lijst al snel behoorlijk af gaat nemen.

«

»

Close