TOP
Trakteer eens op een drol! Een vieze, stoere maar zoete traktatie van koekdeeg. Durf jij het aan om deze drollen koekjes traktatie te maken: klik dan door!
Koekie eitje traktatie tips Traktatie Verjaardag

Drollen koekjes traktatie

Jaaaaa, je leest het goed: een drollen koekjes traktatie! Helemaal hip op school en zo vies dat het gewoon lekker is! Want deze drollen traktatie is gemaakt van zoet koekdeeg. Leuk om samen met je kind te maken, want de voorpret is al te gek en op school is het gewoon een hele stoere traktatie! Hij komt uit mijn reeks: ‘Koekie eitje traktatie tips’! Dat zijn snelle maar leuke traktaties die iedereen kan maken. Dus niet teveel gedoe met een maximaal effect! 

Trakteer eens op een drol! Een vieze, stoere maar zoete traktatie van koekdeeg. Durf jij het aan om deze drollen koekjes traktatie te maken: klik dan door!

Drollen koekjes traktatie, dit heb je er voor nodig:

 • 150 gram witte of bruine basterdsuiker.
 • 50 gram vanillesuiker.
 • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur, niet gesmolten).
 • 1 ei.
 • 360 gram bloem.
 • 40 gram cacao-poeder.
 • Keuken gereedschap: mixer, kom en oven.

Nu heb je genoeg voor het maken van 20 drollen koekjes als kindertraktatie.

Drollen koekjes traktatie, zo maak je ze:

Deze drollen koekjes zijn niet zonder voorbereiding te bakken, dus begin hier mee:

Stap 1 – drollen koekjes traktatie voorbereiding: Klop in een kom de (op kamertemperatuur gekomen) roomboter met de basterd- en vanillesuiker. Laat het geheel een tijdje met de mixer kloppen tot het er lichter uit gaat zien. Dat kan wel zo’n 5 minuutjes duren.

Stap 2 – drollen koekjes traktatie voorbereiding: Voeg daarna al kloppend het ei toe.

Stap 3 – drollen koekjes traktatie voorbereiding: Als het ei echt goed opgenomen is doe je de bloem en de cacaopoeder erbij en mix je het (ik deed dat met de deeghaken van mijn mixer) tot het goed gemengd is.

Stap 4 – drollen koekjes traktatie voorbereiding: Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minstens een uur te rusten in de koelkast. Langer mag ook, een nachtje is ideaal.

De drollen-koekjes bakken:

Stap 5 – drollen koekjes traktatie bakken: Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 6 – drollen koekjes traktatie bakken: Verdeel dan je deeg in gelijke porties (ik haalde er 20 uit dit recept) en kneed het per portie heel even door. Daarna rollen en maak aan het begin of het eind een puntje. Zorg dat het deeg niet te glad is. Zo zien echte drollen er ook niet uit ;-).

Trakteer eens op een drol! Een vieze, stoere maar zoete traktatie van koekdeeg. Durf jij het aan om deze drollen koekjes traktatie te maken: klik dan door!

Stap 7 – drollen koekjes traktatie bakken: Bak de koekjes in de oven ongeveer 15 -20 minuten.

KOEKIE EITJE die drollen koekjes traktatie, smullen maar (als je durft)!

Marieke maakte een drollen traktatie voor de verjaardag van haar oudste zoon.

Deze traktatie werd gemaakt door Marieke Stoffelen. Ze is moeder van Juul (7) en Bo (3,5). Bij de 7e verjaardag van Juul maakte ze deze stoere drollen traktatie. Bij dit recept heeft ze er expres niet voor gekozen om de gedraaide versie te maken, want een echte drol is toch vaak niet rond! Het is best een ongezonde traktatie en Marieke adviseert dan ook om ze niet te groot te maken. Het hoeft ook niet groot te zijn op die leeftijd… Normaal gesproken is Marieke niet van de ongezonde traktaties, maar haar zoon Juul wilde dit zo graag en de voorpret was zo leuk dat ze het toch hebben gedaan. De keer volgende maakt ze zeker weer wat gezonders :) ! Bedankt Marieke dat je deze coole traktatie met ons wilde delen!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • lovemyfoodnl
  8 jaar ago

  Hahaha echt grappig! Toen ik in december pepernoten ging bakken met mijn kinderen werden het ook ‘drollen’ in plaats van gewone pepernoten. De kinderen vonden het helemaal geweldig!

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Hoi Marianne, ja ze zijn super leuk he! En ik kan me helemaal voorstellen dat die pepernoten in drollen veranderden. LOL!

 • Linda Willemsen
  8 jaar ago

  Haha hilarisch! Ziet er echt leuk uit, was ook grappig voor 1 april geweest!

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat zou ook een goed idee zijn geweest Linda! Die ga ik onthouden voor in de broodtrommel voor 1 april 2017! Dat wordt zeker een hit :)!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close