TOP
Kids

Educatieve apps voor kinderen

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Kinderen zijn vaak na een lange dag school niet weg te slaan uit hun mobiele telefoon of tablet. Even ontspannen is niet erg, maar je moet natuurlijk wel blijven leren. Ontspannen en leren blijken een uitstekende combinatie te zijn. Tijd om uit de luie stoelen of banken te komen en te gaan leren op een leuke manier! Wij delen graag de leukste educatieve apps voor kinderen!

Educatieve apps voor kinderen

Dierenzoeker

Zie je een dier lopen maar heb je geen idee wat het is? De Dierenzoeker app helpt je op weg! Door middel van het beantwoorden van vragen over het dier dat jij hebt gezien, helpt de app je met het vinden van het dier. Ontzettend handig én leerzaam! De app leert je van alles over het dier. Kijk goed om je heen, want de app telt maar liefst 400 verschillende soorten dieren! De Dierenzoeker app is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Het Klokhuis (NTR) en EIS-Nederland.

Zappelin

Grote kans dat je kinderen wel eens naar Zappelin kijken. Zappelin is een prettige televisiezender voor kinderen. Op de zender verschijnen zowel ontspannen als leerzame programma’s voor kinderen. Deze televisieprogramma’s vind je ook terug in de app. Met de Zappelin-app kijk je filmpjes van tv, speel je spelletjes en leer je van alles over vormen, getallen, kleuren en nog veel meer!

Educatieve apps voor kinderen

Letterschool

Zodra kinderen in aanraking komen met letters en cijfers gaat er een wereld voor ze over. De één vindt het ontzettend interessant, bij andere kinderen wordt de interesse in lezen en rekenen pas later gewekt. Klasgenootje A heeft schrijven zo onder de knie en klasgenootje B doet er iets langer over. Ieder kind bewandelt zijn eigen pad en de Letterschool helpt daarbij. Met deze app leer je letters en cijfers kennen op een manier die bij jouw kind past. Heeft jouw kind baat bij het overtrekken van letters? Dan kan dat met de app. Een ander kind hoeft de letters maar te zien en kan ze nadoen. Voor ieder niveau vind je een oefening in de Letterschool-app. Het enige nadeel? De app kost € 6,99..

Educatieve apps voor kinderen

Slaap lekker!

Beeldschermen voor het slapen gaan raden we ten zeerste af, maar wanneer je alles hebt geprobeerd om je kroost te laten dromen en het nog niet wil lukken… Dan kan een app misschien toch dat duwtje in de rug zijn. Met de app Slaap lekker! begeleid je kinderen op een vrolijke manier naar bed. De dieren moeten naar bed, het lichtje moet uit… En dat moeten kinderen ook! Een vrolijke manier om de dag af te sluiten en toch nog iets te leren. Een fijne combinatie! De app kost € 2,99.

Educatieve apps voor kinderen

Memory Match

Het spelen van Memory is een leuke ontspannen oefening, die tocht helpt met het ontwikkelen van het geheugen en de concentratie van een kind. Met Memory Match op je smartphone of tablet speel je memory waarbij je eigen foto’s kunt toevoegen. Super leuk!

Tips

Laat jij jouw kinderen op je telefoon of tablet? Of stel je het moment dat je kinderen met de apparaten komen zo lang mogelijk uit? Of hebben ze een eigen apparaat waar ze apps op kunnen spelen? Wat je beleid ook is met betrekking tot smartphones en tablets en je kinderen, praat er met ze over. Kinderen kunnen zich gemakkelijk verliezen in een apparaat en je wilt natuurlijk niet dat zij de hele middag of avond daaraan spenderen. Maak samen afspraken over het gebruik van de apps. Bijvoorbeeld dat je kind één spelletje mag doen, één filmpje mag kijken of dat hij of zij papa of mama moet roepen wanneer een spelletje is afgelopen. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je bepalen hoe vrij je ze laat op een smartphone. Zorg in ieder geval dat je met elkaar kunt praten over het gebruik.

Wat zijn jullie favoriete educatieve apps voor kinderen? Eerder schreven we al over de leukste DIY-apps voor kinderen. Wellicht zit er een nieuwe favoriet tussen!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close