TOP
Een alternatieve manier om een nieuwe woning te vinden: woningruil
Wonen

Een alternatieve manier om een nieuwe woning te vinden: woningruil

Ben je op zoek naar een nieuwe huurwoning, maar vind je niet onmiddellijk een huis die aan je wensen voldoet of zijn de wachttijden enorm lang? Dan is woningruil misschien iets voor jou. Als je nog nooit eerder over woningruil gehoord hebt, ben je aan het juiste adres. We vertellen je er hier alles over.

Wat is woningruil?

Het concept van woningruil is eigenlijk heel simpel: je ruilt je huurhuis voor een andere woning. Er zijn verschillende opties om te ruilen. Bij een directe ruil ruilen twee personen met elkaar van woning. Dit kan gewoon één huis zijn voor een ander huis, ofwel twee huizen voor één huis, of een huis voor twee huizen. Stel dat jij en je partner met elkaar willen gaan samenwonen, kan je twee huizen ruilen voor één huis, zolang je allebei op het huurcontract vermeld staat. Of als jij en je huidige huisgenoot apart willen gaan wonen, kan je één huis ruilen voor twee woningen. Verder heb je de zogenaamde driehoeksruil, waarbij drie personen met elkaar van woning ruilen. Dit type woningruil komt eigenlijk heel vaak voor en betekent dat een persoon woning A ruilt tegen woning B, de persoon van woning B gaat naar woning C, en de persoon van woning C verhuist naar woning A.

Wat zijn de vereisten?

Om een advertentie te plaatsen op de site en alvast eens een kijkje te nemen of er iets voor jou te vinden valt, heb je niks nodig. Om in een later stadium in aanmerking te komen voor woningruil, moet je een geldig huurcontract hebben waarop je naam vermeld staat. Verder moet je een geldige reden hebben en goedkeuring van je verhuurder, tenzij dit anders is overeengekomen. Alvorens de ruil wordt goedgekeurd, zal er bovendien nagegaan worden of deze kan plaatsvinden zonder overlast voor de verhuurder. Dit wil zeggen dat de nieuwe huurder een fatsoenlijke huurkandidaat moet zijn, en de financiële mogelijkheden moet hebben om de nieuwe huur te kunnen betalen. Zo kan de woningruil eenvoudig en veilig plaatsvinden.

Hoe gaat het in zijn werk

Hoe gaat het in zijn werk?

De eerste stap is het plaatsen van een advertentie. In deze stap voeg je alle informatie toe over je woning samen met enkele foto’s die je woning goed beschrijven en weergeven. Vervolgens zal je een lijst te zien krijgen met relevante ruilvoorstellen op basis van het matchingsproces van de website. Als je iemand gevonden hebt met wie je wil ruilen, dien je een ruilverzoek in bij de verhuurder. Als de ruil wordt goedgekeurd, kan je beginnen inpakken en een verhuiswagen boeken. Veel succes!

«

»

Close