TOP
DIY Easy Peasy DIY Hebbedingetjes Kids Kringloopliefde Praktisch

Een baby op komst: slim shoppen

Het is heel verleidelijk om al het mooie en schattige in je (online) winkelkarretje te gooien. Je wilt het leukste, mooiste, liefste en het beste voor je kindje. En als je dan los gaat in de winkels, kan het nog wel eens een hele dure baby uitzet worden. Een uitpuilende kast vol babyspullen, kleertjes, gadgets en accessoires.
Achteraf krijgen we vaak pas door hoeveel dingen we eigenlijk gekocht hebben (omdat we dat echt, écht nodig hebben voor de baby!), die we nooit gebruiken of eigenlijk helemaal niet zo leuk of origineel vinden. Hartstikke zonde van het geld dus! Hoe shop je dan op een slimme manier voor je kindje? Hier lees je een aantal super mommy tips en tricks!

Een lijstje

Het klinkt misschien niet als het leukste idee als je juist klaar staat om een enorme baby shopping spree te gaan houden, maar het werkt wel! Er zijn tientallen lijstjes online te vinden, die je kunnen helpen niet overboard te gaan. Alleen kopen wat je echt nodig hebt dus! Naast de basics, zoals een bedje, een commode, kleding en luiers, is er nog best wat nodig voor je kleine wondertje. Daarom helpt zo’n lijstje (dankjewel lieve ervaren mama’s) je om niks te vergeten, maar ook niks teveel in te slaan.

Hydrofiel voor alles!

Hydrofiele doeken zijn één van de meest handige babyproducten die je je kunt bedenken. Je kunt ze namelijk voor honderd en één dingen gebruiken! (Lees hier acht superhacks) Dus als er iets is waar je niet op hoeft te besparen als het gaat om babyspullen kopen, is het wel op hydrofiele doeken. Je kunt er werkelijk van alles mee, ze komen altijd van pas. En vind je witte doeken maar saai en zou je liever een printje willen? Die zijn er ook! En nog een tip: je kunt ze ook heel easy zelf bewerken met fabric verf!

Etsy

Heb je wel eens van deze website gehoord? Etsy is een hele grote en uitgebreide webshop, waar iedereen hun zelfgemaakte artikelen kan verkopen. Heel erg leuk dus, als je niet hetzelfde als iedereen wilt hebben, uit de bekende babywinkels. Voor een paar super toffe shop-tips: klik hier! Als je goed rondneust, vind je echte pareltjes: goedkope, maar heel leuke en originele spullen! Echt een aanrader dus!
En ja, natuurlijk zijn er ook duurdere dingen te koop, maar wat wil je, als het handgemaakt is en niemand anders het heeft?

Tweedehands

Tweedehands dingen zijn niet voor iedereen. Maar oh, wat kun je leuke dingen vinden! Op Marktplaats, maar ook zeker in kringlopen! Snoezige (bijna niet gedragen) kleertjes en mooie kastjes die je met een likje verf helemaal als nieuw kunt maken. Het kost vaak ook maar een appel en een ei, dus door zo te shoppen, bespaar je ook nog eens geld!

Homemade

Als je zelf creatief aangelegd bent (of tijd genoeg hebt om jezelf iets nieuws aan te leren), kun je ook zelf hele leuke baby goodies maken! Mooie bijtringen van houten kralen bijvoorbeeld, speenkoorden, haarbandjes, leuke haarclipjes, rammelaars of knuffels. Dat vergt wat handwerk, het één wat meer als de ander, maar…alles voor de kleine toch? En op deze manier kun je zelf bepalen welke materialen en kleuren je in huis haalt voor de baby. En grote kans dat niemand hetzelfde heeft als jij!

Ga lekker aan het winkelen of maak het zelf! En de grootste tip: neem de tijd. In één middag de hele baby uitzet bij elkaar harken is stressvol en je zult zien dat je later heel andere dingen leuk vindt. Doe het rustig aan en kijk op je gemakje wat jij mooi vindt!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close