TOP
DIY

Een bedankje voor de leerkracht maken

Nu het schooljaar er bijna op zit, gaat je kind afscheid nemen van zijn of haar leerkracht. Je kind schuift een leerjaar door en krijgt een andere juf of meester. Alhoewel het niet verplicht is, is het altijd leuk om de juf of meester aan het eind van het schooljaar nog even in het zonnetje te zetten. Dit zijn manieren om dat te doen:

 • Geef de leerkracht een bloemetje. Een bloemetje is altijd goed, voor wie dan ook! Omdat je het bloemetje misschien aan je kind meegeeft aan het begin van de dag. Is het handig om de bloemen wel even in een vaas of emmertje te doen. Zo kan het boeketje de hele dag in de in het klaslokaal blijven staan, zonder dat de bloemen verwelken. Handig!
 • Geef de leerkracht een dagje weg. Je kunt vaak bonnen kopen bij diverse winkels om cadeau te geven. Een cadeaubon hoeft niet altijd kostbaar te zijn. De meeste bonnen beginnen bij ongeveer 15 euro. Vind je dit te duur om uit te geven aan een leerkracht? Maak dan een potje met andere ouders en geef samen een bon. Leuk! Denk aan de volgende bonnen:
  • Een dagje naar een museum;
  • Een hightea of high wine;
  • Een kleine dinerbon;
  • Een dagje sauna;
  • Een avondje bioscoop.
 • Maak een mooie tekening met je kinderen. Vertel in een tekening wat de docent voor jou of je kind betekent heeft het afgelopen jaar. Het voordeel van een tekening is dat een leerkracht het goed kan bewaren in een map of op een andere plek. Wanneer je iets fysieks geeft wat de leerkracht in huis kan zetten is dat ook leuk, alleen denk er aan dat een docent vaak nog minimaal 25 andere leerlingen in de klas heeft. Iets kleins voor in een map is wellicht een beter idee.
 • Een lief kaartje of een leuke brief is ook altijd leuk. Woorden zeggen altijd meer! Schrijf iets op, of laat je kind zelf iets schrijven wanneer hij of zij dat zelf kan. Vergeet niet bij het kaartje je naam erbij te schrijven en een leuke foto van het kind te plaatsen. Zo kan de leerkracht jouw kind echt niet meer vergeten. En geef toe.. Een brief of kaartje is altijd leuk om te krijgen!

Geef jij de leerkracht iets aan het eind van het schooljaar? Voel je in ieder geval niet verplicht om dit te doen. Het mag altijd, maar het is nooit verplicht om de leerkracht iets te geven aan het eind van schooljaar of om daar geld aan aan uit te geven. Zelfgemaakte cadeautjes zijn namelijk ook altijd leuk! Een extra tip: verzamel van ieder kind uit de klas een euro. Vaak kom je dan uit op een bedrag van 25 tot 30 euro. Van dat bedrag kan je wel iets leuks kopen voor de juf. Geen inspiratie? Kies dan een leuk spel voor in de klas, zodat de leerkracht dit in het nieuwe schooljaar kan gebruiken. Ook leuk: een cadeaubon van Bol.com of een ander warenhuis.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close