TOP
review-het-fantastische-fosko-familiecircus-02
Boeken Kids

Een boek waar je vrolijk van wordt: het fantastische fosko familie circus

Wanneer een kinderboek versierd is met de prachtigste tekeningen gaat mijn hart al sneller kloppen. Als het dan ook nog eens een vrolijk verhaal heeft en lekker weg leest (op rijm). Dan sta ik te popelen om het voor te lezen. Het boek ‘het fantastische fosko familie circus’ behoort in dat rijtje en stel ik dan ook graag aan jullie voor.

Waar gaat het boek ‘het fantastische fosko familie circus’ over?

het-fantastische-fosko-familiecircus

Over de hele familie Fosko. Zij wonen en werken in het circus en doen de gekste, leukste, gevaarlijkste en grappigste kunstjes. Dat doen ze niet alleen maar ook met hun zingende honden, vogels en pratende papegaaien. Een knotsgekke boel dus. Ze deinen niet terug om jou mee te nemen in hun spektakel stuk.

Op rijm leer je ze kennen. De tekst is geschreven door de Britse schrijver John Yeoman. Hij is vooral bekend vanwege de prentenboeken die hij sinds 1960 samen met zijn oud-studiegenoot Quentin Blake maakte. Het zijn voornamelijk vriendelijke, ongecompliceerde verhalen die getuigen van Britse humor.

Quentin Blake is de illustrator. De lijst boeken die de Engelse illustrator Quentin Blake illustreerde is lang, maar iedereen kent hem toch vooral door zijn tekeningen bij het werk van Roald Dahl.

Het boek ‘het fantastische fosko familie circus’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en verkrijgbaar bij boekhandels en speelgoedwinkels in Nederland en in België voor € 7,50 per stuk. Uitgeverij: Meis & Maas, ISBN: 9789030501817 .

Wat vonden wij van het boek ‘het fantastische fosko familie circus’?

reveiw-het-fantastische-fosko-familiecircus-00

Dat had ik in het begin al een beetje verklapt: super leuk! Het straalt al vanaf de kaft enorm veel plezier uit. Dat komt vooral door de illustraties van Quentin Balke. Vroeger was ik al gek op al zijn tekening in de Roald Dahl boeken, dus het is niet verwonderlijk dat het mij aanspreekt. Maar ook meneertje Badschuim vind ze prachtig. Zijn werk is dus echt tijdloos te noemen. Jong & oud geniet er dus van.

Het verhaal zelf is ook ontzettend leuk. Het leest heerlijk voor en blijft boeien. Elke bladzijde opnieuw wordt je aangenaam verrast door een nieuw circus spektakel.

reveiw-het-fantastische-fosko-familiecircus-00

Een voorleesboek wat we dus zeker vaker op pakken om te lezen, te bekijken en samen van te genieten. Ook een echte aanrader als verjaardag kado!

Op zoek naar nog meer leuke boeken? Klik dan door naar deze boekentips van mijn blog.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close