TOP
Beauty Gezondheid

Een dagje selfcare met budget

Zo nu en dan heb je als moeder echt tijd nodig voor jezelf. Je zit vol, je gaat elke dag maar door en aan jezelf denken is er eigenlijk niet bij. Je hebt de taak van zorgen, dus die voer je uit. De zorg voor anderen. Maar nu is het dan toch zover: je hebt een dagje voor jezelf genomen. De kinderen bij papa, opa en oma of bij de oppas. Nu heb je tijd om voor jezelf te zorgen en te ontspannen. Helemaal alleen. Wat ga je dan doen? Moet je dan de portemonnee trekken en dure uitjes regelen? Nee! Zelfzorg kan ook met een budget! Hoe dan? Lees maar mee.

Wandelen in de natuur

Wist je dat de natuur je kan helpen aarden? Het zet je met beide benen op de grond, geeft je rust en ontspanning. De kracht van de natuur is zo sterk dat je soms de spanningen gewoon uit jezelf kunt voelen vloeien. De natuur geeft je een blij gevoel. Groene bomen, het gefluit van de vogels en het getrippel van konijntjes in het bos. Als je zo even alleen bent kun je in rust je gedachten ordenen en kun je lekker op je eigen tempo lopen. Dat is even wat anders dan met de wandelwagen door het bos struinen met een treuzelende peuter op je hielen. De natuur doet je dus goed! Daarbij is beweging goed voor lichaam én geest!

Spa in huis

Natuurlijk kun je een paar tientjes pakken voor een geheel verzorgde spa dag in een wellness centrum, maar waarom zou je dat doen? Ga van tevoren naar de Kruidvat of Etos en haal alles wat je nodig hebt.

  • heerlijke douchegel en shampoo
  • maskertjes
  • een bruisbal
  • (gezonde) snacks
  • een flesje bubbels, want dat verdien je
  • Een nieuw potje nagellak

Geef jezelf de ruimte om eens uitgebreid te douchen of geniet van een uurtje in bad. Ben je een muziek mens? Zet dan lekker muziek aan en zing mee. Muziek en zingen zijn ook dingen die je kunnen helpen om spanningen kwijt te raken. Zing ze er maar uit!

Afspraak bij de kapper

Oké, dit is er één die heel hard nodig is. Achter elk goed verzorgd kind staat een moeder in kleding met vlekken en een slordige knot op haar hoofd, toch? Dan is het nu tijd om daar iets aan te doen. Ga lekker naar de kapper en laat je haren eens goed verwennen. Alleen de puntjes en een wasbeurt of juist een flinke verandering omdat je daar aan toe bent. Een nieuw kleurtje of een groot stuk eraf knippen. Dit mag dan wat kosten, maar wees eens eerlijk: hoe lang is het geleden dat je voor jezelf hebt gezorgd? Precies. Ga maar gauw!

Eigen entertainment

Yes! Eindelijk een dag zonder Frozen, Brandweerman Sam en Cocomelon. Geen Kinderen Voor Kinderen en al helemaal geen Peppa Pig. Het is nu een dag waarop jij kunt kijken wat je wil. Romantische comedies, murder mysteries of gewoon lekker series bingewatchen. Zet de muziek op standje gevaarlijk en zing mee, terwijl je een cocktailtje voor jezelf maakt of lekker begint aan een zak chips. De chips die je niet hoeft te delen met je kinderen! En vergeet die Kitkat niet, want daar heb je eigenlijk al maandenlang zin in. 

Zeg nu zelf: dit is toch heerlijk, zo’n dag voor jezelf?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close