TOP
DIY Goed doel In The Picture Om weg te geven

Een goed doel steunen met eigen cadeaus

Goede doelen verdienen onze aandacht. Soms is het genoeg om een bericht te delen of om een klein bedrag te geven. Maar soms trekt een goed doel echt je aandacht. Bijvoorbeeld als het gaat om doel dat je echt raakt of waar je zelf direct bij betrokken bent. Je wilt dan méér doen dan alleen een berichtje delen. Je wilt helpen om het goede doel te promoten en om geld in te zamelen. Wist jij al dat je een goed doel ook kunt steunen met eigen cadeaus?

Wanneer helpen cadeaus om een goed doel te steunen?

Sommige goede doelen hebben al heel veel promotiemateriaal. Zo heeft de hartstichting pennen, badges en nog veel meer. Maar andere stichtingen hebben die luxe niet. Er ontbreekt geld voor of het goede doel heeft nog geen duidelijke centrale opzet. Dat zie je ook vaak bij eenmalige acties om geld op te halen. Hiervoor kunnen cadeaus goed helpen als extra promotie. Door mensen een aandenken te geven met de naam of het logo van het goede doel erop, worden mensen er telkens aan herinnerd. Dat helpt om de stichting bekendheid te geven.

Cadeaus voor een goed doel bestellen

Natuurlijk moet je eerst goed nadenken welk soort cadeaus je wilt weggeven. Dat hangt deels af van je budget. Wil je de stichting steunen, maar er niet teveel geld aan uitgeven? Dan bestel je het beste bulk producten. Je kunt bijvoorbeeld hele mooie promo-aanstekers kopen met daarop het logo van het goede doel dat je wilt steunen. Deze aanstekers kun je vervolgens uitdelen als promotiemateriaal. Heb je een groter budget, dan kun je ook gaan voor grotere cadeaus. Denk aan bedrukte knuffelbeertjes, mooie sleutelhangers of doosjes met lekkere snoepjes. Ben je echt heel creatief en heb je genoeg tijd over? Dan kun je zelf ook leuk materiaal maken! Deze DIY voor een sleutelhanger bijvoorbeeld. Vergeet niet om het logo of een pakkende tekst voor het goede doel erin te verwerken.

Passende cadeaus uitdelen

Natuurlijk moet een cadeau niet alleen leuk zijn en binnen het budget passen. Het moet ook een passend cadeau zijn bij het goede doel dat je steunt. Zo zijn aanstekers heel leuk voor de meeste goede doelen, maar natuurlijk niet voor de brandwondenstichting. En hoewel een doosje snoepjes lekker is, helpt het niet voor een goed doel dat zich inzet tegen overgewicht. Let dus op dat het cadeau goed past bij het goede doel. Daarnaast moet het cadeau ook passen bij de doelgroep. Je geeft heel andere cadeaus aan kinderen op de basisschool dan aan volwassenen bij wie je langs de deuren gaat.

Zoals gezegd zijn er veel bestaande goede doelen die eigen promotie materiaal hebben. Maar als jij je wilt inzetten voor een wat minder bekend goed doel, is er kans dat je ook zelf promotiemateriaal moet regelen. Hiermee help je het goede doel om bekendheid te krijgen. Door eigen cadeaus te kopen kun je het goede doel ook op een heel duidelijke manier steunen. Je weet direct waar je geld naartoe gaat en je helpt de stichting om meer donaties te krijgen. Zo steun je het goede doel op een unieke en mooie manier!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close