TOP
DIY

Een huisdier nemen met kinderen

Wellicht zijn jullie er als gezin aan toe: extra gezelligheid door middel van een huisdier! Er zijn diverse soorten huisdieren mogelijk, het is maar net welke wensen jullie als gezin hebben en wat er bij jullie past. Dit zijn mogelijke huisdieren met hun voor- en nadelen voor jullie als gezin.

Een hond met kinderen

Een hond is fantastisch. Een echte verrijking voor jullie gezin en een feest in jullie midden. Er bestaan verschillende rassen met verschillende karakters. Doe dus goed onderzoek naar welke karakters passen er bij jullie en welke verzorging? Een hond heeft namelijk veel aandacht nodig. ’s Morgens uitlaten, ’s middags en ’s avonds! Hebben jullie kleine kinderen? Misschien is het dan niet handig om een hond te nemen. Hoe ouder je kinderen, hoe meer onderdelen van de verzorging ze op zich kunnen nemen.

Een kat met kinderen

Ook katten zijn fantastisch! Katten zijn vaak wat zelfstandiger dan honden en daarmee het perfecte huisdier voor in een gezin. Katten moet je eten geven en drinken en iedere week de kattenbak verschonen en leegscheppen. Het voordeel aan katten is dat ze niet uitgelaten hoeven te worden, maar wel een kattenbak hebben die voor de hygiene van jezelf en je huisdier regelmatig verschoond moet worden.

Een konijn met kinderen

Een konijn is een fantastisch en rustig dier. Je kunt ervoor kiezen om een konijn binnen of buiten te houden, maar net wat je prettig vindt. Het is belangrijk dat je je konijn in ieder geval genoeg bewegingsvrijheid geeft, bijvoorbeeld in een tuin of dagelijks even de benen laat strekken buiten het hok in huis. Een groot nadeel aan een konijn is de verzorging: het hok moet vaak en grondig gereinigd worden. Dit kan veel troep en tijd met zich meebrengen. Vaak vinden kinderen dit geen leuke klus. Betrek je kinderen in ieder geval vaak en maak het hun verantwoordelijkheid. Je wilt niet dat jij op een gegeven moment als enige voor het konijn moet zorgen. Eten en drinken geven is een klus die kinderen zelfstandig op zich kunnen nemen, net als urenlang knuffelen met konijnen!

Vissen met kinderen

Dat vissen makkelijke huisdieren zijn klopt, maar dat wil niet zeggen dat je ze goed moet verzorgen. De kom moet vaak gereinigd worden en je mag de vissen niet teveel eten geven. Vissen zijn geweldige eerste huisdieren voor kinderen, omdat het voor kinderen leuk is om ze te verzorgen. Iets avontuurlijks heeft een vissenkom wel! Zorg in ieder geval voor een grote kom of aquarium en geef vissen niet het gevoel dat ze opgesloten zitten.

Zou jij een huisdier willen met kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close