TOP
DIY

Een jungle kamer maken voor je kinderen

Zijn jouw kinderen helemaal fan van de jungle? Dan is een junglekamer misschien echt iets voor jullie! Door middel van dit artikel denken we graag met je mee over hoe je van jullie kinderkamer, een echte jungle kan maken.

Schilder een muur groen

Een statement wall in een junglekamer kan bijvoorbeeld groen zijn. Kies voor een warme kleur groen en schilder deze op één muur. Dat zorgt voor een warme look maar ook direct voor een stoere uitstraling. De hele kamer groen kan misschien wat donker ogen. Eén muur laat de muur en kamer spreken. Is de muur die jullie groen schilderen de grootste in de kamer? Plaats dan het bed er tegenaan om de muur te breken.

Een dierenprint op de muur

Een statement wall kun je ook maken met een mooi behang! Kies een stoere jungleprint, een dierenhuid of een scene van een jungle voor op de muur. Je vindt behang in jungleprints bij bijvoorbeeld de woonwinkel Kwantum. Online vind je ook grote collecties aan diverse soorten behang die de junglekamer compleet maken.

Kies voor een hoogslaper met dak

Hoogslapers zijn stoer! Niet alleen om in te slapen, maar in de jungle dien je ook hoog boven de grond te slapen om er voor te zorgen dat je niet met beesten in de aarde in aanraking komt. Kies voor een hoogslaper met een dakje, tent of andere opbouwen. Deze kan je versieren met klimop of andere versiering.

Vind knuffels van dieren die in de jungle leven

Knuffels vind je in allerlei soorten en maten en ook in junglefiguren! Bij IKEA vind je bijvoorbeeld knuffels in de vorm van een slang, olifant, panda, leeuw, noem maar op! Allerlei dieren die ook in de jungle leven. Welke dieren zijn jouw favoriet? Plaats ze in jouw jungle!

Kies voor natuurlijke materialen

Plastic kennen ze niet in de jungle. Kies daarom voor mooie natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Decoreer de kamer met leren details of kies bijvoorbeeld voor manden om speelgoed in op te bergen. Zorg wel voor eenheid: kies bijvoorbeeld hout in één tint en voor één tint leer.

Een dierenkop aan de muur

Dierenkoppen aan de muur zijn ontzettend stoer en voegen echt iets toe aan de junglekamer. Dierenkoppen vind je van diverse materialen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere papieren kop van een beer, een houten leeuw of een stoffen olifant. Welke is jouw favoriet? Combineer verschillende dieren in diverse formaten voor een compleet geheel.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close