TOP
Een kantoor inrichten voor je personeel zo doe je dat!
Praktisch

Een kantoor inrichten voor je personeel: zo doe je dat!

Ben jij eigenaar van een bedrijf? En heb je medewerkers in dienst, die werkzaam zijn op kantoor? Dan is het van groot belang dat jij ervoor zorgt dat jouw personeel goed aan het werk kan. De werkplek van jouw personeel is zeker belangrijk. Als jouw personeel een fijne werkplek heeft, is de kans namelijk groter dat er productiever gewerkt wordt. En dit heeft natuurlijk weer voordelen voor jou als baas. Maar hoe kun je een goed kantoor inrichten voor jouw personeel? Wij geven je wat goede tips!

Bureau en bureaustoel

Wat is een fijne werkplek zonder stevig bureau en comfortabele bureaustoel? Het is van groot belang dat je op jouw kantoor genoeg werkplekken aanbiedt, allemaal voorzien van een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Dit is belangrijk voor jouw personeel om goed te kunnen werken. Werken aan een goed bureau is natuurlijk fijn. Je kunt veel kwijt op een bureau en jouw personeel kan op deze manier een goede houding aannemen. Zeker als je ook voor comfortabele bureaustoelen zorgt. Hiermee kan jouw personeel een ergonomische houding aannemen. Dit is niet alleen een fijne manier van werken, ook kan het ervoor zorgen dat lichamelijke klachten kunnen worden voorkomen. 

Verlichting

Verlichting

Een goed kantoor beschikt ook over de juiste verlichting. Ten eerste is het verstandig om zo veel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Als dit niet mogelijk is, is het verstandig om extra veel aandacht te besteden aan verlichting. Wat steeds vaker op kantoren voorkomt, is ledverlichting. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Ledverlichting heeft namelijk veel voordelen. Een belangrijk voordeel is dat je met ledverlichting veel energie bespaart. Bovendien is het zo dat ledlampen minder warm worden, een lange levensduur hebben en verkrijgbaar zijn in veel verschillende soorten. Voor kantoren kan het een aanrader zijn om te kiezen voor tl armaturen led.

Sfeer

Een kantoor dient uiteraard ook gezellig te zijn. Het is de bedoeling dat jouw personeel zich fijn voelt in deze ruimte. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kantoor meer sfeer uitstraalt? Dit kun je doen met behulp van verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld eens aan toffe wanddecoratie. Er zijn talloze mogelijkheden om de wanden van jouw kantoor helemaal te pimpen. Van leuke schilderijen en fotolijstjes tot muurstickers: je hebt genoeg keuze. Iets dat ook een goed idee kan zijn, is om jouw personeel te vragen wat zij graag in het kantoor willen zien. Op deze manier kun jij als baas peilen waar zij behoefte aan hebben. Op basis hiervan kun jij dan bepalen wat je nog kunt toevoegen om meer sfeer te krijgen in het kantoor.

Afgesloten ruimtes

Het is fijn als jouw personeel ieder een vaste werkplek heeft. Echter wordt het vaak ook gewaardeerd als jouw personeel zo nu en dan eens wat privacy kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke calls. Wat er dan ook niet in jouw kantoor kan ontbreken, zijn afgesloten ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes waar meetings plaatsvinden. Het is fijn voor personeel als zij de mogelijkheid krijgen om zich zo nu en dan even af te zonderen. Of het nu voor een meeting is of om beter te concentreren: afgesloten ruimtes in een kantoor worden vaak enorm gewaardeerd.

Als baas van een bedrijf zijn bovenstaande dingen in ieder geval goed om te onthouden als je jouw kantoor wilt inrichten. De wensen en behoeften van jouw personeel zijn namelijk van groot belang om hen zo goed mogelijk te laten werken. Denk er dus niet te makkelijk over en besteed er voldoende aandacht aan. Hier zal je namelijk alleen maar profijt van hebben.

«

»

Close