TOP
DIY Feest Kids

Een kinderverjaardag: de basis voor een echt feest!

Je verjaardag. Weet je nog hoe opgewonden je was de avond van tevoren? Herinner jij je nog hoe je als kind niet kon wachten tot de dag daar dan eindelijk was? Misschien ging je wel zo vroeg mogelijk naar bed, zodat het sneller morgen zou zijn, maar deed je uiteindelijk geen oog dicht. Je fantaseerde over de versierde kamer, de taart met kaarsjes en de mooiste cadeaus. Ja toch? Het is voor een kind zo spannend! En hoe mooi is het dan als de dromen dan uitkomen? Een volledig versierd huis, een heerlijke taart (en dan vooral ‘s morgens al een stuk mogen eten) en precies de cadeaus waar om gewenst is. En nu ben jij, mama, verantwoordelijk om ook jouw kinderen zo te laten dromen als jij deed vroeger. Maak het echter niet te moeilijk en te heftig. Lees maar mee voor wat makkelijke hacks voor een toffe kinderverjaardag! 

Versiering

Een verjaardag zonder versiering is ongezellig. Het zijn juist de vrolijke slingers en de ballonnen die het feestelijk maken. Je kunt de stoel aan de eettafel bijvoorbeeld, mooi versieren. Zo kan iedereen zien wie het feestvarken is. Slingers, ballonnen, maar ook crêpe papier, touw en bloemen kun je gebruiken. Om het nog specialer te maken kun je ook grote strikken maken met gekleurde linten. De versiering mag best uitbundig zijn, want de versieringen worden als eerste gezien. Dat is de basis voor een onvergetelijke verjaardag toch?

Cadeaus

Bij een verjaardag horen cadeaus. Het is een deel van de verrassing en verwennerij. Je kunt de stapel op tafel zetten natuurlijk, maar ook van het geven van cadeaus kun je iets spannends maken. Begin bijvoorbeeld met een klein cadeautje. Als het je lukt, leg het dan naast het bed van de slapende, bijna jarige. Hoe heerlijk is het om als kind wakker te worden en naast je bed al een mooi ingepakt pakje te zien liggen? Dat doet het ‘m: ik ben jarig!
Een handige tip is wel: verdeel de cadeaus over de dag. Vooral kleine kinderen kunnen soms overweldigd worden door alle cadeaus die gegeven worden, zodat ze niet meer weten wat ze ermee moeten, niet meer weten waarmee ze moeten spelen en soms zelfs erg uit hun humeur raken! Dat is niet de bedoeling, natuurlijk!

Heb je meerdere cadeaus? Geef er dan één aan elk gezinslid, zodat iedereen wat te geven heeft. En een extraatje? Laat de hond of poes ook wat geven! Heb je een konijn? Leg dan een cadeautje in het hok. Gegarandeerd dat je kinderen extra genieten van deze cadeautjes!

Heb je in de ochtend lekker de tijd, bijvoorbeeld in het weekend? Maak dan van het cadeautjes geven een heuse speurtocht door het huis, om uit te komen bij een prachtige taart!

Taart

Je kunt zelf creatief aan de slag met een prachtige taart, een makkelijke taart uit een pak maken of een taart laten maken door een bakker. Je kunt het zo uitgebreid doen als je zelf wil. Houd gewoon de favoriete smaken van je kinderen in gedachten als je aan de taart begint. En ben je niet zeker van je eigen bakkunsten, dan kun je nog altijd reserve gebak halen in de winkel. Dan weet je in ieder geval dat er iets feestelijks te eten is. Maar misschien zijn jouw kinderen helemaal niet zo dol op taart en zou je ze veel meer plezier doen met een ontbijtje waar flink aandacht aan is besteed. Wat dacht je van een pannenoeken toren? Smeer tussen de pannenkoeken om en om jam en slagroom. Of verras je kids met wafels, aardbeien en slagroom. Een toetje als ontbijt. Even niet letten op de suikers, maar gewoon ‘all out’ gaan. Eén dag in het jaar moet dat kunnen toch?

Traktatie

Als je kinderen al op school zitten, moeten er natuurlijk toffe traktaties gemaakt worden. Dat kan wel even puzzelen zijn. Maak het vooral niet te duur, maar maak het leuk en creatief. Fruitstokjes met alle kleuren van de regenboog, zoete popcorn met een witte chocolade swirl erover, kleine gelatine puddinkjes met snoepjes erin of versierde lange vingers. Er zijn genoeg leuke ideeën te vinden. En als je het wat gezonder wilt houden, kun je ook heel leuk traktaties maken met fruit of groenten! Als het er origineel, feestelijk en mooi uitziet, hebben de kinderen er plezier van. En tegenwoordig hoeft een traktatie helemaal niet meer per se eetbaar te zijn. Je kunt ook heel leuk (en goedkoop) speelgoed halen bij de Action en dat feestelijk inpakken. Een kleurboekje, stickers, een bellenblaas en nog veel meer, kun je vinden voor spotprijzen. Daar hebben de kinderen langer wat aan. 

Hoe vier jij een kinderverjaardag?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close