TOP
DIY Wonen

Een kindvriendelijke badkamer: 5 tips

Met opgroeiende kinderen in huis is een kindvriendelijke omgeving essentieel. Niet alleen in de vorm van een eigen plekje voor kinderen, maar ook in de vorm van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een traphekje bij de trap of het afplakken van stopcontacten. Maar heb je ook nagedacht over een kindvriendelijke badkamer? Met deze tips creëer jij een veilige omgeving voor kinderen!

Tip 1: Een kindvriendelijke wastafel creëer je zo

Mocht je de ruimte hebben: kies dan voor een dubbele wastafel. Bij Megadump Tiel vind je diverse oplossingen voor dubbele wasbakken zodat jij de dagelijkse verzorging samen met kinderen kan uitvoeren. Ook een kindvriendelijke kraan is een echte must in de badkamer. Dit zijn mengkranen waarvoor je een knop moet induwen om de temperatuur te regelen. Kinderen hebben vaak niet de kracht om de knop in te duwen en zichzelf zo te verbranden aan heet water. Ook kan het zo zijn dat de dubbele handeling (indrukken en draaien) nog te lastig is. Zo weet je zeker dat alleen jij de temperatuur van de kraan kan reguleren.

Tip 2: Zorg voor een opstapje in de badkamer

Kinderen betrekken bij hun eigen verzorging, kan gemakkelijk door middel van een opstapje of krukje plaatsen in de badkamer. Gebruik het krukje bij de wastafel, voor het poetsen van tanden of om in de spiegel te kijken. Ook kan het krukje een handig hulpmiddel zijn om bij het toilet te komen. Handig! Zorg voor een waterafstotend krukje, bijvoorbeeld gemaakt van kunststof. Een houten krukje staat leuk, maar de badkamer blijft een vochtige ruimte.

Tip 3: Kies voor een badmat of een andere antislip-mat

Het laatste wat je wilt, is dat er iemand uitglijdt in de douche. Niet alleen kinderen kunnen gemakkelijk hun grip verliezen, ook wanneer je doucht met een kind op de arm of aan de hand kan je snel uitglijden. Samen vallen is natuurlijk geen optie en dat voorkom je door het plaatsen van een antislip-mat. In diverse winkels vind je vrolijke matten die je kunt gebruiken onder de douche. De ondergrond is daardoor minder glad en veiliger voor kinderen. Ook handig: de mat werkt ook wanneer je zit in bad! Zo voorkom je dat een kind uitglijdt en zo onder water terecht komt.

Tip 4: Blokkeer het slot van de badkamerdeur

De badkamer kan vaak op slot. Handig voor gezinsleden of gasten die privacy wensen, maar niet voor kleine kinderen. Probeer eens te zoeken naar een oplossing die het deurslot kunnen blokkeren zolang er kinderen in huis rondlopen. Een badkamer is vaak een onveilige omgeving wanneer er geen volwassenen in de buurt zijn: denk aan een (te) warme kraan en mogelijkheid tot uitglijden. De badkamer heeft vaak een klein raam waar je vanaf de buitenkant niet makkelijk bij komt. Dus ‘inbreken’ wanneer een kind zich binnen bevindt kan lastig zijn. Zorg ervoor dat je je kinderen niet alleen laat in de badkamer of dat je het slot kan blokkeren, zodat je de badkamer altijd zelf in kan.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close