TOP
Interieur Praktisch Wonen

Een kleine slaapkamer inrichten

Jammer genoeg heeft lang niet elk huis een grote slaapkamer. Dat is natuurlijk vervelend, maar met een paar aanpassingen kun je ook van een kleine ruimte optimaal genieten. Lees onze handige tips en leuke ideeën hieronder.

Ga voor een klein bed

Het klinkt waarschijnlijk heel logisch: het is verstandig om een klein bed aan te schaffen. Als je alleen bent kun je een smal matras van 70x200cm kopen. Slaap je met twee personen op de kamer? Kies dan voor een twijfelaar of een smal tweepersoonsbed. Dit is ook veel gezelliger dan een kingsize bed!

Creëer opbergruimte onder het bed

Koop een hoog bed waar ladeblokken onder passen. Hier kun je ontzettend veel spullen in opbergen. Het is de ideale plek voor schoenen, beddengoed of onnodige rommel waar je toch geen afscheid van kunt nemen. Je kunt dit soort bedden kant-en-klaar kopen of zelf maken met losse lades/dozen onder een normaal bed.

Kies voor subtiele meubels

In een kleine slaapkamer moeten de meubels vooral functioneel zijn en niet te veel ruimte in beslag nemen. Kies daarom voor subtiele meubels met een eenvoudige look. Koop een smalle kledingkast waar toch veel in past, kies voor een nachtkastje met opbergruimte en zet eventueel een kledingrek in de kamer. Een kledingrek is handig voor dikke jassen die niet meer in de kast passen. Tip: Op woonenzo.nl vind je veel praktische en mooie kasten.

Zorg voor genoeg (dag)licht

Laat de ruimte optisch een stuk groter lijken door gebruik te maken van licht. Daglicht is hierbij vooral heel belangrijk. Kies voor raamdecoratie wat helemaal open of uit het zicht kan. Maak daarnaast gebruik van lichte kleuren en zorg voor goede verlichting. Denk zowel aan de basisverlichting als aan de sfeerverlichting.

Hang een wandkast of plank hoog aan de muur

Is de slaapkamer klein, maar wel hoog? Maak dan gebruik van deze hoogte door er planken of wandkasten op te hangen. Hier kun je spullen in opbergen die je niet vaak nodig hebt. Het is ook een slimme plek voor persoonlijke decoratie. Het staat niet in de weg en je kunt het nog steeds goed zien.

Bedenk slimme oplossingen

De onderstaande afbeelding is een perfect voorbeeld van zo’n slimme oplossing. Het is een hele kleine ruimte waar meerdere mensen moeten slapen. Als je er twee normale bedden in zou zetten, zou de hele slaapkamer meteen vol staan. Door te kiezen voor een soort stapelbed creëer je veel meer ruimte. Verander de trap in een kast voor meer opbergruimte. Multifunctioneel en nog steeds heel stijlvol!

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close