TOP
DIY

Een krijtbord in de vorm van een huis maken

Krijtborden zijn fantastisch! Niet alleen kun je er ontzettend leuke tekeningen opmaken, ook kunnen kinderen er op oefenen met schrijven en rekenen. En wat dacht je van een leuke boodschap voor je kinderen? In deze post lees je hoe je een mooi krijtbord in de vorm van een huis kunt maken voor je kinderen.

Wat heb je nodig?

  • Een MDF-plaat
  • Een centimeter
  • Een zaag
  • Een schuurpapier
  • Een potlood
  • Krijtbordverf

Wat ga je doen?

  • Neem de plaat MDF. MDF-platen kun je kopen bij de bouwmarkt in diverse formaten. Misschien heb je in de schuur no wel een plaat staan die je niet meer gebruikt? De afmetingen van de houten plaat, worden de afmetingen van het huis. Hoe groter je plaat, hoe hoger je huis dus. Teken met een centimeter en het potlood de vorm van een dak af in het huis. Je kunt kiezen voor een een punt dak, een trapgevel, een dak met een schoorsteen. Maar net wat jij leuk vindt. Zaag jee vorm uit met een handzaag of kies voor een figuurzaag. In ieder geval is dit een klus die je in tien minuten kunt klaren.
  • Vervolgens kun je het MDF een beetje opschuren. Denk vooral aan de randen die je net hebt afgezaagd. Daarna kun je de plaat gaan schilderen. Krijtbordverf droogt heel mooi op, wanneer je het goed aanbrengt. Gebruik een roller voor het geleidelijk aanbrengen op het bord. Laat de laag goed opdrogen en breng daarna een tweede en eventueel een derde laag op. Neem genoeg tijd tussen de lagen om de verf te laten drogen. Wanneer je dit niet doet, krijg je strepen en trek je de verf los van de plaat.
  • Je krijtbord is nu klaar! Wanneer alles goed droog is, kun je de plaat neerzetten voor je kinderen. Je kunt het krijtbord ophangen aan de muur. Dit doe je met kit of door een houten lijst om het krijtbord hee te maken. De houten lijst kun je gemakkelijk aan de muur monteren. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de plaat niet omvalt, omdat je niet wilt dat je kinderen zich kunnen bezeren.

Een extra leuke tip: maak het krijtbord niet op een MDF-plaat, maar schilder het direct op de muur. In plaats van een huis, kun je ook kiezen voor het schilderen van een rijtje huizen. In dat geval kun je direct kiezen voor diverse gevels en zo een echt dorpje van krijtborden maken.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close