TOP
Feest Verjaardag

Een leuke verjaardag tijdens Corona

We zitten nog steeds thuis, gebonden aan de maatregelen van deze tijd. Gelukkig mogen we wel meer naar buiten en hebben kinderen weer de kans om lekker met vriendjes te spelen buiten of om naar de sportvelden te gaan. Eén ding wat wel schrijnend blijft, is als je jarig bent en dat in je eentje thuis moet vieren. Geen vrienden, geen familie. En dus ook geen cadeaus. Helemaal voor kinderen is het vervelend. Zij kijken meestal zo erg uit naar hun verjaardag en alles wat erbij komt kijken. Natuurlijk hoop je dat je er samen als gezin nog een mooie dag van kunt maken, maar zijn er manieren waarop familie en vrienden toch een rol kunnen spelen op dagen zoals deze? En hoe dan?

Parade van auto’s

Het is zo leuk om te zien hoe creatief mensen worden, als ze beperkt zijn in hun gaan en staan, hun keuzes en in hun contacten. Want hoe vervelend het ook is dat je niet bij elkaar terecht kunt om te knuffelen en kusjes uit te delen op een verjaardag, het is nog steeds mogelijk om de jarige op een leuke manier te verrassen! Meerdere mensen besloten al om een hele optocht te houden met een hoop auto’s. Achter elkaar door de straat rijden, waar de jarige woont, met grote spandoeken, luid klappend en zingend. Geen echte visite, maar nog steeds de volle aandacht voor de jarige. Hoe tof is dat? Daar word je toch blij van?

Deur- of raamvisite

Net als bij (k)raambezoek voor kersverse ouders, kun je ook bij een jarige op bezoek gaan. Weliswaar op afstand natuurlijk. Door het raam, of door een stukje van de deur af te staan. Zo kun je toch nog contact hebben met elkaar. Gezellig kletsen, op afstand. Gezelligheid creëren en toch veilig blijven. Je kunt ook je klapstoeltje meenemen en even gaan zitten in de voortuin van de jarige. Misschien wel zo slim om je eigen taartje en drankje mee te nemen dit jaar!

Brievenbuscadeaus

Wat is nu een verjaardag zonder cadeaus? Niks aan toch? Als jarige, helemaal kinderen, zit je gewoon vol spanning te wachten op wat je voor cadeaus krijgt. Maar omdat je geen visite hebt dit jaar, heb je dus ook geen cadeaus. Of toch? Want het is nog steeds mogelijk om online te bestellen! En het enige waar je op moet letten: voer het adres van de jarige in, in plaats van het jouwe, zodat het direct vanuit de winkel wordt verzonden naar de jarige. Verrassing! 

Zoom party

Het is begrijpelijk dat veel mensen liever de deur niet uitgaan, ook al is het voor visite op afstand, in de tuin. Helemaal als men ver weg woont en dus een stuk moet rijden. Dan is er nog altijd een hele toffe app waarmee je toch samen de verjaardag kunt vieren. Zoom! Spreek gewoon met iedereen een tijd af waarop men online komt en je hebt zo een leuke groep bij elkaar. Zo vier je het toch een beetje samen, via een beeldscherm. Je kunt net zo gezellig kletsen, dus alsnog een gezellige verjaardag. Je kunt het ook verdelen over verschillende tijden, zodat je op meerdere momenten ‘visite’ hebt en niet iedereen door elkaar praat. Opa en oma apart, vriendjes, vriendinnetjes, ooms en tantes: iedereen op een andere tijd; zo vul je de dag ook mooi! Enne…jij kunt lekker met elke Zoom-visite weer een stukje taart nemen!

Happy birthday!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close