TOP
Interieur Kids

Een nieuwe badkamer: zo doe je dat met kinderen!

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en zit je te bedenken wat nu het handigst is om te doen met de badkamer. Of je woont al even in een huis, waarin nogal wat geklust moet worden om het naar je zin te maken en nu is de badkamer aan de beurt. Die ouderwetse look moet weg en er zijn plannen voor een mooie moderne badkamer. Hoe deel je een badkamer nu in? Welke aankleding kies je? Ga je voor een douche alleen of een bad? Of douchen en baden in één? Een inloop douche? Een whirlpool met water jets en bubbels? Helemaal als je kinderen hebt, is het wel handig om al deze dingen zorgvuldig af te wegen. Wat is nu het handigst om te doen voor de kinderen? Lees maar mee voor een paar handige tips!

Bad of douche

Als je aan kinderen denkt, denk je aan badderen. Ja toch? Een bad vol schuim met talloze stukken speelgoed en vrolijke gezichtjes. Een bad is iets waar veel ouders voor kiezen, omdat het de kinderen veel plezier geeft en ze zijn ook wel even zoet zo. Makkelijk voor papa en mama. Een bad is dus iets wat echt niet overbodig is in je nieuwe badkamer. Bedenk daarbij echter wel dat je niet altijd puf en zin hebt om een kuip vol water te laten lopen. En er is ook niet altijd tijd voor. Dan is het wel zo handig om ook een snelle douche te kunnen nemen. Iedereen er even onder en dan naar bed. Mocht je beide willen, maar weinig ruimte hebben, kan je het ook gewoon combineren. De douchekop aan de muur, boven het bad: voila!

Natte boel

Kinderen zijn vaak dol op water en daarom ook gek op badderen of douchen. Lekker spetteren en spelen. Heel leuk en gezellig, maar naderhand mag papa of mama de boel weer droog maken. Liters water zijn over de rand van het bad gegooid, gedurende het wilde spelen en de stralen van de douchekop hebben niet alleen de vloer van de inloopdouche nat gemaakt, maar ook de rest van de vloer in de badkamer.
Wat je kunt doen om een natte boel te voorkomen, is bijvoorbeeld een glazen wand plaatsen op de rand van het bad. Dan voorkom je al veel spetters en plassen op de vloer tijdens het badderen. En ook tijdens het douchen of afspoelen in bad, houd je dan de vloer droog.
Bij een inloopdouche heb je vaak geen rand die het water tegenhoudt van weglopen naar de rest van de vloer. Wat dan handig is om in huis te hebben: een vloer wisser. Daarmee trek je, net als bij het ramen zemen, het water zo weer terug de douche in en spoelt het door het putje. Het is zo gedaan!

Alles op de juiste hoogte

Er zijn dingen waarvan je liever niet hebt dat de kinderen er aan zitten. Scheermesjes bijvoorbeeld, make-up en je bus deo of flesje parfum. Houd daar rekening mee als je een badkamermeubel kiest. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je spullen veilig op te bergen, zodat de kinderen er niet bij kunnen. Zorg er aan de andere kant ook voor dat er genoeg ruimte is om de spullen op te bergen die de kinderen juist wel nodig hebben. In de onderste lade of in een kastje waar ze gemakkelijk bij kunnen. Zo zorg je voor een kindvriendelijke badkamer.

Gladheid voorkomen

Door de stoom van een warme douche of het spetteren in bad, kan de vloer goed nat en glad worden. Hartstikke gevaarlijk voor kinderen (en ook volwassenen) dus. Iets wat je kunt doen, is kiezen voor een wat ruwere tegel. Natuurlijk kan deze ook glad worden, maar hoe gladder de tegel van zichzelf is, hoe gladder als het nat is. Daarbij zijn er ook verschillende badkamer matten te koop, waar je veilig op kunt staan, zonder val gevaar. 

Ben jij ook met de badkamer bezig of heb je plannen? Wat is iets wat jij absoluut wil toepassen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close