TOP
Hobby

Een nieuwe hobby tijdens lockdown

Nu we in lockdown zitten, kunnen we de tijd net zo goed gebruiken om een nieuwe hobby op te pakken. De grote hobbies die we hadden, zoals zwemmen, winkelen, sporten en lekker uit eten gaan zijn nu even niet mogelijk. Dus wat is er dan beter dan de thuiszit-tijd te vullen met nieuwe dingen ontdekken? Zet de televisie uit, leg je telefoon aan de kant en ga aan de slag. Lekker in je pyjama of huispak. Vandaag deel ik een rij met de leukste hobbies om gewoon eens te proberen. Oordeel niet voordat je het geprobeerd hebt. Doe je mee? Welke hobby claim jij?

Kleuren

Eh? Ja! Er zijn zoveel toffe kleurboeken voor volwassenen! Wist je dat het heel erg rustgevend is? Je bent dus zo creatief bezig en je ontspant ook nog eens op hetzelfde moment. Bestel eens een boek en vergeet de potloden niet. Neem een avondje vrij van al je to-do lijstjes en ga er lekker voor zitten. De muziek aan en gewoon je hoofd legen tijdens het kleuren. 

Luisterboeken

Heerlijk. Echt heerlijk. Met je koptelefoon op werk je door een boek heen, zonder dat je moet gaan zitten. Je kunt gewoon je ding doen. Koken, de was vouwen, de badkamer schrobben of lekker stevig een eind wandelen. 

Puzzelen

Ik wist niet dat het zo gezellig en ontspannend zou zijn. Zet een goed glas wijn op tafel, wat lekkere hapjes en ga samen met je partner (of gewoon lekker alleen natuurlijk) zitten puzzelen. Juist tijdens zo’n bezigheid heb je ook tijd om samen te praten. En praten is goed voor je relatie!

Koken 

Waarom zou je je niet eens meer verdiepen in voeding? Laat de kant en klare maaltijden staan, even geen pakjes en zakjes. Haal de kookboeken tevoorschijn en probeer minstens één keer per week wat uitgebreider te koken. Of het nu voor jezelf is, voor familie of voor vrienden. Of er nu iemand komt eten of je kookt voor je gezin: neem de tijd er voor. 

Bakken

Lekker de keuken in om te bakken. Met de kinderen, met je partner of gewoon lekker alleen. Koekjes, taart of cake. Experimenteer met leuke recepten. Probeer iets nieuws. Misschien iets zonder suiker, maar iets wat wel lekker is. Of iets wat echt een flinke caloriebom is; cheatday here I come!

Schilderen

Wat dacht je van het ontdekken van je creatieve kant? Pak er een canvas bij en kijk eens hoever je komt. En vooral onthouden: het is geen probleem als het niet direct lukt. Je bent een beginner. En al doende leert men, toch? Laat je daarom niet ontmoedigen als het leren wat langer duurt dan je in gedachten had. 

Schrijven

Kijk je op tegen schrijvers? Waarom? Ook zij zijn bij nul begonnen. Bang om te falen, angstig voor de mening van anderen. Probeer het eens! Een short story of een gedicht. Hoe voelt het? Is het iets wat fijn is om te doen? Gedachten en fantasieën op papier zetten? Duik er diep in en kijk eens wat je in je hebt!

Interieur stylen

Opgesloten in huis? Tijd om er een feestje van te maken. Een nieuw verfje op de muur, nieuw behang of gewoon nieuwe decoratie door je hele huis heen. Fris alles eens op. 

Wat durf jij aan? Probeer jij iets nieuws? Wat spreekt jou het meest aan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close