TOP
The-Place-To-Be

Een overnachting in eigen land

We kunnen nu dan geen verre reizen maken, maar er even tussenuit is nog steeds een optie. Op vakantie in eigen land bijvoorbeeld, volledig corona proof. Maar het is ook heerlijk om even samen (jij en je partner) van huis te gaan. Een overnachting ergens op een mooi plekje, waar je nog niet geweest bent in Nederland. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken in eigen land. Genoeg om vaker en overnachting te plannen dus! Kijk je mee naar leuke opties voor een nachtje weg?

In een hotel

Natuurlijk kun je kiezen voor een luxe nachtje in een hotel tussen de hagelwitte lakens. Alles bij de hand. Koffie of thee kun je vaak in je kamer zelf maken en als je een koelkast nodig hebt voor je drankjes: die is er ook. Je kunt ervoor kiezen om een extra luxe kamer te boeken met een groot bad, om heerlijk te ontspannen en natuurlijk gewoon relax de TV aanzetten. Bestel wat eten om in je kamer samen op te eten en vergeet de wijn en snacks niet voor later op de avond. Kun je niet ontbijten in het hotel? Geen probleem: één van jullie kan bij de bakker verse broodjes halen. Croissantjes en bagels, een donut en beleg naar keuze. Vaak zijn er salades of vleeswaren te krijgen bij de bakker: ideaal! En zo kun je toch gezellig samen eten. 

Bed and breakfast

Dit gaan wij dit weekend doen. Naar een bed and breakfast in Groningen. De fietsen mee op de fietsendrager, om lekker een ritje te kunnen maken. En de gastvrouw zorgt voor een lekker ontbijtje. Heb je allergieën? Geen probleem, de gastvrouw denkt met je mee en kijkt wat er te halen is, zodat je toch lekker op locatie kunt ontbijten, zonder zelf eten mee te moeten nemen. Het enige wat aan ons is: het diner en de lunch. Dat is makkelijk af te halen. Even online bestellen en klaar! Ga eens ontdekken wat er in de buurt te doen en te zien is! Wandelroutes volgen of spring op de fiets. En wil je gewoon eens (zonder kinderen en niet online) winkelen? Reserveer dan bij je favoriete winkels in de stad een tijdslot, zodat je rustig kunt rondneuzen. Wil je samen de winkels in, zorg er dan voor dat je voor twee personen reserveert!

Bij de boer

Wist je dat er in Nederland verschillende boeren zijn die hun boerderij beschikbaar hebben gesteld voor een overnachting? Zo kun je op een kippenboerderij, een koeien boerderij of zelfs bij paarden en alpaca’s terecht! En nee, je slaapt dan niet op de hooizolder, maar in een luxe tent (nou ja, het is meer een huisje in de vorm van een tent), of een tiny house. Dus je hebt dan alles bij de hand (ja, ook een douche of bad en een toilet!), maar dan in een klein huisje of ‘tent’. Lekker minimalistisch. En je kunt gebruik maken van ontbijt op bed. Het wordt gewoon bij je huisje bezorgd door de boer. Verse producten van de boerderij en allerlei ander lekkers. Wie zegt daar nu nee tegen?

Op de boot

Ja, ook dit kan! Samen een nachtje in een echt boothuis, in Amsterdam! Hoe leuk is dat? Dat doe je niet vaak, het is dus bijzonder! Dat is nu juist ook de reden waarom je het zou moeten doen. Even wat anders dan het standaard. Wedden dat je er van geniet en het echt heel leuk is? Wel hopen dat je niet zeeziek wordt!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close