TOP
DIY

Een sleutelhanger maken voor opa en oma

Grote kans dat opa en oma gek zijn op hun kleindkind(eren). Wanneer opa en oma jarig zijn is het fantastisch om ze te verrassen met een leuk cadeautje zodat ze hun kleindkind(eren) altijd bij zich hebben of naar ze kunnen kijken. Niet alleen is dit leuk voor verjaardagen, ook om ze bedanken om wie ze zijn of dat ze altijd helpen waar nodig. Een leuk cadeautje om te geven is een sleutelhanger. In dit artikel beschrijven we hoe je met krimpfolie een persoonlijk cadeautje geeft aan opa en oma!

Een handafdruk als sleutelhanger

Wellicht heb je als kind weleens gewerkt met krimpfolie. Krimpolie is materiaal dat je kunt versieren, vervolgens in de oven legt. Het materiaal krimpt en wordt hard, waardoor je het kunt gebruiken als sleutelhanger, onderzetter, oorbellen of andere decoratie. Krimpfolie koop je bij hobbywinkels of misschien kan je terecht bij Hema of Action. Maak een handafdruk met verf. Hiervoor gebruik je verf die geschikt is voor plastic of glas. Verf de hand van je kind goed in en druk de hand af op het folie. Laat de verf goed drogen en knip het handje uit. Houd voor een mooi effect een randje folie vrij om de hand. Gebruik een perforator om een gaatje in het folie te maken, hier ga je straks de sleutelhanger aanhangen.

Krimpfolie bakken in de oven

Leg de krimpfolie in de oven. Bekijk de verpakking op welke stand je de oven moet zetten en hoelang het folie in de oven moet. Blijf goed bij de oven, het gaat behoorlijk snel en daarbij… Krimpfolie in de oven is heel erg leuk om naar te kijken! Laat de folie goed afkoelen nadat je het figuurtje uit de oven haalt! Vervolgens kun je een ringetje van een sleutelhanger door het gaatje van de perforator halen. Klaar is je sleutelhanger! Zijn er meerdere kleinkinderen? Hang dan diverse handen aan de sleutelhanger. Een leuk idee is het om met fineliner een naam te schrijven bij de handen. Zo weten opa en oma altijd wie wie is!

Finishing touch en bescherming

Voor een perfecte bescherming, gebruik je modpodge. Je gaat de sleutelhanger en de verf als het waren ‘sealen’. Dit smeer je over de gedroogde verf heen wanneer de folie uit de oven komt. Je kunt dit kopen bij Action. In een handomdraai maak je zo een persoonlijke sleutelhanger. Veel plezier met het maken van deze sleutelhangers en wij zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close