TOP
DIY

Een slushpuppy met de smaak van watermeloen maken

Buiten is het WARM! Hoogste tijd om dus lekker op te frissen en hoe kan dat ook beter dan met ijsjes? Denk aan bijvoorbeeld slushpuppies. Deze heerlijke verfrissing is de oplossing voor iedere warme zomerdag. Naast ijs, is een watermeloen natuurlijk het meest zomerse stuk fruit wat je kunt vinden. Waarom niet het beste van twee werelden combineren? In dit artikel lees je hoe je zelf de gemakkelijkste slushpuppy maakt deze zomer met watermeloensmaak.

Wat heb je nodig?

  • Water
  • Watermeloen
  • IJsblokjes
  • Een blender

Wat ga je doen?
Vaak lees je over slushpuppies dat het uren duurt om ze te maken. Je wilt natuurlijk ijs creëren in kleine stukjes hebben met de smaak van watermeloen. Daarom lees je in dit artikel hoe je te werk gaat en met een paar minuten het ijs op tafel hebt.

De meloen klaar maken voor de slushpuppy
Snijd de watermeloen in flinke stukken. Dit doe je met een groot mes, zo ga je gemakkelijk door de schil heen. Hoe meer meloen je gebruikt, hoe intenser de smaak wordt van je slushpuppy. Snijd de watermeloen in partjes en verwijder met een lepel de pitjes. De beste lepel die je kunt gebruiken is een theelepeltje. Let op: dit is een flinke klus wanneer je de hele meloen wilt gebruiken, dus kijk even hoe ver je komt.

Doe de watermeloen met een beetje water in de blender. Mix de watermeloen met de pulse-functie van je blender. Zit deze functie niet op jouw blender? Zet dan de blender steeds op de hoogste stand en zet dit na 10 seconden weer uit. Herhaal dit ongeveer vier keer.

De slushpuppy maken
De volgende stap is het maken van de slushpuppy. Voeg de ijsblokjes toe aan het mengesel in de blender en ga door met het mixen van de watermeloen met het ijs. Als het goed is ontstaat er na verloop van tijd voldoende crunch voor jouw drankje!

Schenk de mix in, in een mooi glas. Serveer het drankje met een stukje watermeloen op de rand, zo maak je er gelijk een feestelijke verschijning van! Drink het drankje met een rietje en je bent helemaal klaar om te gaan.

Wist je dat je deze slushpuppy met iedere smaak naar keuze kunt maken? Onze aanraders zijn aardbei, mango en sinaasappel. Kun je niet kiezen? Maak dan een combinatie van smaken! Doe de stukken fruit tegelijk in de blender, of bouw je drankje op met verschillende soorten fruit. Op deze manier ziet je drankje ernaast feestelijk, ook nog eens ontzettend vrolijk uit!

 

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close